Alejandro Fernández i quatre dirigents més del PP també recorren els indults

Santi Rodríguez, Andrea Levy, Juan Milián i Lorena Roldán hi presentaran recursos individuals al Suprem

2 min
Els diputats del PP Andrea Levy i Alejandro Fernández, amb un llaç blau en suport a les víctimes del terrorisme

BarcelonaEl 30 de juny, tot just una setmana després que els presos sortissin en llibertat, el PP va recórrer al Tribunal Suprem la mesura de gràcia que el govern espanyol va concedir als nou líders independentistes. Ho va fer a través de nou recursos a la sala contenciosa administrativa contra cadascun dels informes individualitzats dels indults. L'endemà mateix, l'alt tribunal ja els havia admès a tràmit. Però el PP no en té prou. Almenys cinc dirigents del partit a Catalunya també presentaran recursos individuals contra els indults concedits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha avançat La Razón i ha confirmat l'ARA, es tracta de l'actual president del partit i diputat al Parlament, Alejandro Fernández; l'exparlamentari i secretari general dels populars catalans, Santi Rodríguez; l'exdiputat al Parlament i un dels coordinadors generals del partit a Catalunya, Juan Milián; l'exdiputada a la cambra i actual regidora a l'Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, i la diputada al Parlament i exmembre de Ciutadans, Lorena Roldán. L'argument és que tots cinc van ser presents als plens del 6 i 7 de setembre del 2017 i, per tant, són part perjudicada en tot aquest procés. Tenir-hi un "interès legítim" és la justificació que es requereix per presentar un recurs d'aquestes característiques davant la sala.

Ara mateix, l'alt tribunal ha admès a tràmit i ja té damunt la taula per estudiar els recursos presentats pel PP i també els de Ciutadans la setmana passada. Concretament, des del partit taronja hi van presentar recurs la líder de la formació, Inés Arrimadas; l'actual cap de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i el diputat al Congrés i exdiputat a la cambra catalana José María Espejo-Saavedra. Tots tres el van presentar també pel fet d'haver estat parlamentaris durant la tardor del 2017. Vox també hi ha presentat un recurs, però el Tribunal Suprem encara no ha decidit si l'admet o no a tràmit.

El PP no va donar detalls la setmana passada sobre el contingut i els arguments utilitzats en els seus primers nou recursos al Tribunal Suprem. El líder de la formació, Pablo Casado, sí que va llançar al Congrés un avís al president espanyol, Pedro Sánchez, assegurant que els recursos serien el seu "epitafi". Amb els recursos dels cinc diputats catalans –que encara no s'han presentat formalment–, el PP referma l'ofensiva contra el govern de coalició i intenta sobresortir dins el bloc de la triple dreta donant visibilitat a alguns dels diputats que l'octubre del 2017 seien a la cambra catalana i van mirar de frenar el referèndum i la DUI.

stats