Política 21/06/2016

De Alfonso: "Que dimiteixi el ministre, jo no penso dimitir"

El director de l'Oficina Antifrau nega que conspirés amb el ministre i argumenta que "sempre segueix el joc" a qui li proposa una trobada

Xavier Grau
2 min
El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, durant la seva intervenció al dinar de la Cambra de Comerç  / ACN

BarcelonaEl director de la Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha negat haver conspirat amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per crear escàndols de corrupció de CDC i ERC, arrel de la filtració a 'Público' d'una conversa entre tots dos. En declaracions a l'ARA, De Alfonso ha estat taxatiu: "Que dimiteixi el ministre, jo no penso donar-los-hi el gust". De fet, ha dit que sempre "segueix el joc" a qui li proposa una conversa per treure'n el màxim d'informació. Però ha negat que el ministre el pressionés."Ni conspirem ni generem proves", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso ha negat les acusacions de conspirar contra les forces sobiranistes. "Si algú em truca jo el vaig a veure i he que guanyar-me la seva confiança per obtenir el màxim d'informació", ha dit. Daniel de Alfonso, ha assenyalat que va anar a veure al ministre igual que ho ha fet amb altres autoritats, també les catalanes.

"Era una conversa de les moltes que he tingut i qui l'hagi gravat ha comés un delicte", ha dit De Alfonso, que ha indicat que si sabés qui la va gravar o qui l'ha filtrat "demà mateix li presentaria una querella". De fet, ha negat taxativament haver-la gravat ell.

Sobre el contingut de la conversa, De Alfonso ha negat haver conspirat amb el ministre contra ERC i CDC. "No entro en les lluites polítiques", ha assegurat, i ha deixat clar que de cap de les converses que va mantenir amb el ministre se'n va derivar cap expedient.

Sobre la part de la conversa en la que proposa que sigui el Grup Planeta qui faci la investigació, De Alfonso ha dit que algú, sense identificar, li va proposar aquesta possibilitat i, com no té mitjans per investigar, va fer la consulta, però a Planeta van decidir no prestar-se a fer-la.

Sobre la filtració, de la conversa, De Alfonso ha recordat que la Oficina Antifrau que dirigeix estava investigant el denominat 'cas Inipro' sobre un presumpte finançament irregular del PSC, i ha apuntat que la filtració "perjudica a l'adversari polític, un ministre del PP, i a l'Oficina Antifrau, que estava fent aquesta investigació".

"Qui l'hagi gravat ha comés un delicte", ha indicat De Alfonso, que ha deixat clar que qui hagi estat "no podrà carregar-se l'oficina".

stats