Política 09/05/2022

Neix l'Acord del Túria: una aliança d'esquerres contra el centralisme espanyol

Compromís, Més País, la Chunta Aragonesista, Més per Mallorca i Verds Equo signen un pacte de partits progressistes

Ara
1 min
Els principals dirigents de les formacions signants del batejat com Acord del Túria, aquest dilluns a València.

ValènciaCompromís, Més País, la Chunta Aragonesista, Més per Mallorca i Verds Equo han signat aquest dilluns a València l'Acord del Túria, una aliança de forces progressistes que comparteixen valors com la defensa del territori, la justícia social o l'ecologia, i que pretenen fer front a les "pulsions centralistes" existents a l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acord signat avui ha permès sumar Més Mallorca i Verds Equo al pacte segellat el passat mes d'octubre entre Compromís, Més País i la Chunta Aragonesista i té l'objectiu de "continuar creixent". Amb tot, els seus dirigents han precisat que no es tracta d'una plataforma electoral, perquè encara queden dos anys de legislatura.

En aquest sentit, el portaveu de Més País, Íñigo Errejón, quan li han preguntat si l'aliança seria incompatible amb una plataforma liderada per la dirigent d'Unides Podem Yolanda Díaz, ha emfatitzat que "no és incompatible amb res". Per al polític madrileny es tracta d'un pacte de "fraternitat política" i un "crit d'atenció" al govern de Pedro Sánchez perquè recuperi la iniciativa i les polítiques més progressistes.

En la mateixa línia que Errerón, el portaveu de Compromís al Congrés de Diputats, Joan Baldoví, quan li han preguntat si falten integrants en l'aliança, en una evident referència a Unides Podem, ha respost que el futur ja determinarà "si la família creix". Baldoví ha aprofitat la seva intervenció per afirmar que cal potenciar la política descentralitzada i feta des dels territoris perquè ha assegurat que és "més eficaç".

stats