Política 01/06/2016

Álvaro Pérez 'el Bigotes', número tres de Gürtel: "Als mossos els cau un any de presó per matar i en canvi sembla que jo m'hagi carregat les Torres Bessones"

L'Audiència Nacional ha lliurat avui als 23 acusats en la peça del cas Gürtel de la visita del Papa a València la interlocutòria d'obertura de judici oral

Europa Press
4 min
El presumpte cap de Gürtel al País Valencià, Álvaro Pérez, davant de l'Audiència Nacional.

MadridEl considerat número tres de la trama Gürtel, Álvaro Pérez 'el Bigotes', s'ha preguntat aquest dimecres com és possible que sis agents dels Mossos d'Esquadra evitin la presó per matar l'empresari Juan Andrés Benítez a Barcelona l'octubre de 2013 i ell s'enfronti a una pena de 37 anys de presó per irregularitats en la contractació de serveis per retransmetre la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006. "Sembla que m'hagi carregat jo les Torres Bessones", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pérez s'ha pronunciat així a les portes de l'Audiència Nacional després de recollir la interlocutòria d'obertura de judici oral per aquesta peça separada del cas Gürtel, després que ja haguessin fet el mateix l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, el líder de la trama, Francisco Correa, o el seu número dos, Pablo Crespo.

"El meu fill té 15 anys i em va preguntar una cosa a la qual jo no vaig saber què contestar, a veure si els tertulians que ho saben tot em contesten: com és possible que a mi em demanin els anys que em demanen per això del Papa i que a sis 'tios' que s'ajunten, maten un 'tio' a patades i se'l carreguen els caigui un any i mig i els guardin el lloc de treball?", ha qüestionat Pérez, que ha reblat: "És una cosa de bojos".

"No ho entenc", ha afegit Álvaro Pérez, abans de recalcar: "Ni l'exèrcit, ni la UDEF ni la UCO han aconseguit demostrar que jo m'hagi emportat un puto duro mai, mai en la vida".

Poc abans, el suposat número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, ha recriminat a l'Audiència Nacional la seva tardança a jutjar les nombroses peces separades del cas: "Estan dividint-ho en peces separades, a veure si ens morim pel camí per no arribar a judicis plagats de falsedats".

Crespo, que ha dit no tenir cap relació amb Cotino ni haver-hi arreglat contractes, ha defensat que els acusats demostraran en la vista que els preus abonats per la RTVV van ser "correctes" i rebatran així les tesis "fantàstiques i especulatives" de la unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, que ha considerat "pròpies d'Edgar Allan Poe".

Després d'això, ha negat haver cobrat 'mossegades' i ha atribuït aquesta acusació al "llenguatge de la UDEF que segueixen a ulls clucs tant la Fiscalia com l'instructor". "El que no sé és si obriran deu o quinze peces separades més, a veure si ens jutgen a tots d'aquí 20 anys i ens haurem mort la meitat dels imputats", ha ironitzat.

Dit això, ha recalcat que tots els beneficis personals que ha aconseguit han estat fruit del seu treball, "honrat i decent", i que la seva labor es va centrar a negociar els contractes per retransmetre el recorregut que va realitzar el pontífex a València els dies 8 i 9 de juliol de 2006.

En ser preguntat per la fiança de 15,2 milions que demana per a ell la Fiscalia –la mateixa quantitat que sol·licita per a 'el Bigotes'–, Crespo ha respost amb sorna que ja ha de tenir un compte corrent en l'Audiència Nacional per "200 o 300 milions d'euros". "M'alegro que em posin aquestes fiances tan grans perquè significa que sóc un tipus milionari", ha afegit Crespo, que s'enfronta a una petició fiscal de 37 anys de presó.

Cotino es defensa

A primera hora del matí, l'expresident de els Corts Valencianes i exconseller del PP en el moment dels fets que es jutgen Juan Cotino ha declarat davant els mitjans de comunicació que no ha robat en la seva vida ni ha permès que ningú ho fes amb el seu consentiment. "M'han donat un disquet i diuen que em van donar una jaqueta de 300 euros, ho buscaré", ha afegit, per qualificar aquesta acusació de "falsa".

El jutjat central d'instrucció número 5 ha citat Cotino i la resta d'acusats perquè recullin des de les 9.00 hores la interlocutòria d'obertura de judici oral emès en què se citen 23 persones físiques i 13 de jurídiques com a responsables civils en aquesta peça del cas Gürtel.

A més de Cotino, que s'enfronta a una petició fiscal d'11 anys de presó, seran jutjats l'exdirector de la televisió pública Pedro García Gimeno, diversos alts càrrecs de la televisió pública valenciana, així com els responsables de l'anomenat 'grup Correa' Francisco Correa, Pablo Crespo, Alvaro Pérez 'el Bigotes' i Jose Ramón Blanco Balín.

El jutge José de la Mata va fixar fiances que superen els 200 milions d'euros per assegurar les responsabilitats pecuniàries que puguin declarar-se en una sentència condemnatòria. En concret, la caució de Cotino va ascendir a 4,38 milions; la de Gimeno a 11,47 milions; la de Correa a 15,62 milions; les de Crespo i 'el Bigotes' a 15,29 milions, i la de Blanco Balín es queda en 10,33 milions d'euros.

Els acusats seuran a la banqueta per delictes d'associació il·lícita, prevaricació continuada, malversació continuada de cabals públics, frau a les administracions públiques, delicte continuat de falsedat documental comesa per funcionari, falsedat en document mercantil continuada, cinc delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals continuat i un delicte continuat de suborn.

Per la seva banda, el PSPV, personat com a acusació popular, sol·licita, entre altres penes, 15 anys i vuit mesos de presó i 357.000 euros de multa per Cotino, 31 anys i mig per a Correa, o 27 anys i cinc mesos de presó per al seu número dos, Pablo Crespo.

stats