Política 19/03/2015

El PP es nega a reunir-se amb Amadeu Altafaj i a participar en els actes que organitzi

L'eurodiputat dels populars catalans Santiago Fisas li recorda que el càrrec de representant permanent "és una figura reservada a la representació dels estats" i li retreu que promogui la independència

Acn
2 min
Amadeu Altafaj serà el representant permanent de Catalunya davant la Unió Europea.

Brussel·lesL'eurodiputat català del PP, Santiago Fisas, s'ha negat a reunir-se amb el representant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj. Fisas ha respost per carta una invitació d'Altafaj, advertint-li que "mentre mantingui" un càrrec que "és una figura reservada a la representació dels estats" no participarà en cap acte que organitzi. Fisas també li retreu que la seva "activitat principal, fins ara, hagi estat promoure la independència de Catalunya davant les institucions europees" i defensar "un projecte de separació i divisió de la societat catalana". L'eurodiputat popular li demana que es limiti a "les relacions econòmiques i culturals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Altafaj havia convidat Fisas a una reunió la setmana que ve amb els altres vuit eurodiputats catalans: Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall (ERC-NeCat), Ramon Tremosa i Francesc Gambús (CiU), Javier Nart i Juan Carlos Girauta (Ciutadans), Ernest Urtasun (ICV) i Javi López (PSC). En una carta amb data de 18 de març que el PP ha fet pública aquest dijous, Fisas respon que no se sent "representat de cap manera" per Altafaj i que "per tant, mentre mantingui aquest càrrec i la seva política", no participarà "en cap acte que organitzi". "Crec que la seva tasca, com s'havia fet fins ara, hauria de ser facilitar els contactes entre empreses i institucions catalanes i les institucions europees, en concret, les relacions econòmiques i culturals", argumenta Fisas.

L'eurodiputat català recorda que, "en contra del criteri d'alguns companys" del PP de la resta de l'Estat, sempre ha defensat "la importància que la Generalitat tingui una delegació a Brussel·les com la majoria de regions europees". És a dir, que no s'oposa que Catalunya tingui delegat a Brussel·les, només critica que dugui el càrrec de representant permanent, com el de l'estat espanyol, Alfonso Dastís, i que "promogui la independència" de Catalunya davant la Comissió Europea, el Consell i l'Eurocambra. Fisas, de fet, que té molt bona relació amb la resta d'eurodiputats catalans, recorda que fins ara sempre havia "acceptat totes les peticions fetes per Joan Prat i Pere Puig, els anteriors delegats de la Generalitat a Brussel·les", i que sempre que l'agenda l'hi permet participa a "tots els actes organitzats" per la delegació.

stats