Política 12/11/2013

L'ambaixador espanyol a Israel nega que Mas plantegés a Peres el projecte sobiranista català

En sortir de la reunió amb el president israelià, el president de la Generalitat ha assenyalat que li ha plantejat una Europa federal i un estat propi per a Catalunya

Efe
1 min

MadridL'ambaixador d'Espanya a Israel, Fernando Carderera, ha negat a EFE que el president català, Artur Mas, hagi plantejat el seu projecte sobiranista al president d'Israel, Shimon Peres. Carderera ha explicat que Mas sí que ha plantejat que és partidari d'una Europa federal, amb poders centralitzats per als afers globals i prou autogovern per a les regions per gestionar així els problemes de la vida diària dels ciutadans, i ha insistit que "en cap cas" ha plantejat el projecte sobiranista per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ambaixador ha afegit que ha estat Peres el que ha parlat durant la majoria del temps que ha durat la reunió, en què Mas ha intervingut durant aproximadament cinc minuts.

A la sortida de la reunió, que s'ha celebrat a la residència oficial de Peres a Jerusalem, el president de la Generalitat ha dit que ha defensat elprojecte sobiranista davant el president israelià, i que ha reclamat una Europa federal "més forta, que superi els estats tradicionals".

stats