POLÍTICA
Política 28/12/2012

Una associació de militars espanyols amenaça amb un "conflicte civil" arran del rumb sobiranista català

L'Associació de Militars Espanyols adverteix en un comunicat que les "ofenses a les Forces Armades a Catalunya" són "l'última frontera que no es pot traspassar"

Ara
2 min
La portada de la web de l'AME

BarcelonaL'Associació de Militars Espanyols (AME) s'entesta a fer soroll de sabres. I ahir va fer públic un comunicat que explicita en quin punt considera que hi hauria d'haver el límit, que ja veuen superat: "Les ofenses a les Forces Armades a Catalunya". Es refereixen a l'escridassada que va rebre la màxima autoritat militar espanyola a Catalunya, el tinent general José Manuel Muñoz, a la plaça Sant Jaume, el dia de la presa de possessió del president de la Generalitat, Artur Mas. Un fet prou greu, a criteri d'aquesta associació de militars, perquè adverteixin d'un "conflicte civil entre espanyols" si no s'atura com sigui -i, si cal, per la força- el rumb sobiranista del govern català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, els militars hi fan pública la seva "queixa contra el que sembla extraordinàriament un perillosíssim, inadmissible, intolerable i total desistiment per part dels poders públics corresponents en relació amb els fets que es produeixen tant a la regió de Catalunya com al País Basc. Els més greus són, precisament, els que hi ha hagut en ocasió del missatge de Nadal del rei aquest any, que coincideixen amb les declarades i manifestes intencions de separatisme per part del govern de la Generalitat i que han tingut com a rematada les ofenses als representants de les Forces Armades en sortir del Palau, a la Plaça Sant Jaume a Barcelona".

Per força

Per això creuen que en cas d'un "conflicte civil" que portés la "desintegració d'Espanya", caldria recórrer, "de manera lamentable però necessàriament irreversible", al compliment de la "missió que la Constitució espanyola, basada en la sobirania nacional -que resideix en el poble espanyol i no en el Parlament nacional, cal no oblidar-ho-, assigna als exèrcits". Es refereixen així a l'article 8 de la Constitució, que atribueix als militars la defensa de la integritat territorial espanyola. Per evitar aquest extrem, els militars de l'AME insten el govern espanyol a "adoptar totes les mesures que siguin necessàries perquè s'imposi l'imperi de la llei i s'apliqui el rigor d'aquesta llei tothom que, d'una manera o altra, de paraula o d'obra, per comissió o omissió, actuï conscientment fora de la carta magna". Més llenya al foc.

stats