Política 21/08/2015

Puigdemont demana a Barcelona en Comú que doni llibertat de vot en la votació sobre l'adhesió de Barcelona a l'AMI

El president de l'entitat plantejarà al govern municipal que la capital catalana sigui membre "observador" si no s'aprova la incorporació

Acn
1 min
L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, a l'acte de presentació de l''ARA Comarques Gironines' / DAVID BORRAT

BarcelonaEl president de l'Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, ha demanat aquest divendres a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que Barcelona en Comú doni llibertat de vot als seus regidors en la votació sobre l'adhesió de la capital catalana a l'entitat que presideix. Puigdemont ha explicat a l'ACN que en cas que finalment no s'aprovi la incorporació de Barcelona com a membre de ple dret, ell plantejarà al govern municipal que almenys sigui membre "observador" o "simpatitzant", és a dir, que estigui informat i sigui partícip de les campanyes de l'AMI, tenint en compte que hi ha una majoria al consistori, encara que no absoluta, que així ho vol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont espera que, tot i que Colau ha insinuat que s'abstindran, els regidors de Barcelona en Comú tinguin llibertat de vot a l'hora de posicionar-se sobre si Barcelona ha d'adherir-se a l'AMI.

Si finalment això no fos així i no hi hagués majoria absoluta, el president de l'entitat plantejaria al consistori que accepti que Barcelona sigui simpatitzant de l'AMI, per la qual cosa no cal majoria absoluta, sinó simplement el vistiplau del govern municipal. Això ja passa en algun altre cas a Catalunya. Puigdemont veu raonable que Colau acceptés aquesta alternativa perquè Barcelona en Comú no ha mostrat un rebuig frontal a l'adhesió a l'entitat.

Perquè Barcelona s'adhereixi a l'AMI caldrien 21 vots a favor i de moment n'hi ha 17 de garantits: 8 de CDC, el de Demòcrates de Catalunya, els 5 d'ERC i els 3 de la CUP. Hi hauria 12 vots en contra, 4 del PSC, 5 de Cs i 3 del PPC. BComú en principi s'abstindria, així com la regidora d'Unió.

stats