Política 26/05/2015

Ana Botella: "Avui Madrid és més d'esquerres i s'hauran de prendre mesures"

L'alcaldessa en funcions de Madrid creu que la cúpula del seu partit haurà de "fer una reflexió" i "prendre les mesures que consideri convenients"

Efe
2 min
Ana Botella el 21/05/2013 a la inauguració d'un hotel / EFE

BarcelonaL'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha dit que els resultats de les eleccions de diumenge indiquen que "avui Madrid és més d'esquerres que la setmana passada" i ha opinat que la cúpula del seu partit haurà de "fer una reflexió" i "prendre les mesures que consideri convenients".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És molt clar que dissabte a la nit vam anar al llit d'una manera i dilluns al matí ens vam despertar d'una altra. Avui Madrid és més d'esquerres que la setmana passada", ha afirmat l'alcaldessa en funcions en declaracions als periodistes després d'un acte municipal. Botella, que va renunciar a optar a la reelecció en aquestes eleccions, ha fet aquestes declaracions després que diumenge la candidata del PP a l'Ajuntament, Esperanza Aguirre, obtingués una victòria per un sol regidor enfront de l'exjutgessa Manuela Carmena, cap de llista d'Ahora Madrid, que podria ser alcaldessa amb el suport del PSOE.

Segons la seva opinió, "els resultats de Madrid parlen per si sols" perquè el PP ha perdut "gairebé una tercera part dels regidors i gairebé una tercera part dels vots" i "el panorama polític de Madrid avui és completament diferent". "Seria enganyar-nos a nosaltres mateixos no dir que el resultat ha estat molt dolent, és evident que el resultat ha estat molt dolent", ha subratllat Botella, que no ha volgut contestar una pregunta sobre si ella hauria obtingut millors resultats que Esperanza Aguirre.

"Hipotetitzar", ha contestat, "sobre el passat no té cap finalitat"

Preguntada per si aquestes eleccions han d'afectar el president del PP, Mariano Rajoy, Ana Botella ha respost: "El resultat ha estat molt dolent i correspon als òrgans directius del partit fer una anàlisi en profunditat que encara, havent passat 48 hores de les eleccions, no s'ha fet".

"Una vegada que es faci aquesta anàlisi en profunditat", ha continuat, "els òrgans directius del partit hauran de prendre les mesures que considerin convenients". D'altra banda, l'encara alcaldessa de Madrid ha dit que espera que "el creixement econòmic que s'estava produint a la ciutat de Madrid, aquest afany inversor de diferents modalitats, no es vegi truncat" amb la nova situació política.

stats