ELECCIONS GALLEGUES
Política 27/08/2012

Rajoy concretarà aviat quan arribarà l'AVE a Galícia, poc després de l'anunci d'eleccions anticipades

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha subratllat el compromís del seu executiu amb l'arribada de l'alta velocitat a la comunitat presidida pel popular Feijóo

Efe
2 min
Mariano Rajoy va donar suport a Alberto Núñez Feijóo en la campanya del 2009

OurenseEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciarà "en uns dies" els terminis per a l'arribada de l'AVE a Galícia i parlarà de la situació actual de les obres. N'ha informat aquest dimarts la ministra de Foment, Ana Pastor, durant una visita a les instal·lacions de l'AVE al seu pas per la província d'Ourense, el mateix dia que el president gallec, Alberto Núñez Feijóo (PP), ha anunciat eleccions anticipades per al 21 d'octubre.

La titular de Foment ha aprofitat el desplaçament a un dels trams pels quals circularà l'alta velocitat, a la localitat de Baños de Molgas –pressupostat en 75,9 milions d'euros–, per conèixer de primera mà l'estat d'aquests treballs, dels quals informarà Rajoy. "El president del govern espanyol té tota la informació, permanentment i puntualment, de l'AVE, i en vista de com van els treballs i les obres, en uns dies farà l'anunci de quan arribarà l'AVE a Galícia", ha indicat.

Acompanyada del president d'Adif, Enrique Verdeguer, el 'conselleiro' d'Infraestructures, Agustín Hernández, i el delegat del govern espanyol a Galícia, Samuel Juárez, la ministra ha assegurat que l'arribada de l'alta velocitat és cada dia més a prop de ser "una realitat" i la posada en marxa d'"una infraestructura clau per al desenvolupament econòmic i social de tot Galícia". En total, des del passat mes de desembre, i coincidint amb l'arribada de la ministra a Foment, el ministeri ha adjudicat 1.745 milions d'euros a la realització de les obres de l'AVE a Galícia, ha precisat.

"Aquest és l'avanç que s'ha de fer des del govern estatal: posar el pressupost, licitar i adjudicar obra perquè l'AVE pugui ser una realitat", ha subratllat Pastor, que també ha fet un repàs de l'estat de les actuacions a la província d'Ourense. En l'actualitat queda per licitar el tram Taboadela-Ourense, i ha advertit que "si no està adjudicat a dia d'avui és perquè em vaig trobar sense un projecte aprovat".

Consultada per la situació del projecte de la nova estació −adjudicada durant el govern socialista a l'arquitecte Norman Foster−, ha indicat que els tècnics "estan treballant" en això, i també amb la Xunta de Galícia, "amb la qual no s'havia comptat fins ara", i l'Ajuntament d'Ourense. Ha recordat que l'arquitecte responsable es va reunir amb el secretari d'Estat corresponent i amb el president d'Adif "dins la petició d'austeritat" que s'ha fet a tot Espanya i amb l'objectiu de "ser eficient" en els projectes que es duguin a terme.

En aquesta línia, la ministra de Foment ha incidit en la necessitat d'integrar l'alta velocitat a la ciutat d'Ourense i ha assenyalat que hi ha, bàsicament, tres objectius: ser eficient, acabar amb la ruptura de la ciutat i compatibilitzar l'aprofitament urbanístic.

stats