Política 04/06/2015

Sànchez confia que Unió se sumarà al full de ruta

El president de l'ANC demanarà a Colau "gestos concrets" de "compromís" amb el procés sobiranista

Pau Cortés
2 min
Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), durant la presentació de l'estudi 'Impacte de la independència en l'empresa'. / ACN

BarcelonaEl president de l'ANC, Jordi Sànchez, s'ha mostrat "confiat que Unió se sumarà al full de ruta" que CDC, ERC, l'ANC i Òmnium impulsen. De fet, ha dit que només es tracta d'un "preacord" que després del 24-M calia perfilar i sumar-hi més partits. Així, ha afirmat amb ironia que encara no ha "fet l'anàlisi" del significat de les respostes a la pregunta plantejada per l'executiva als seus militants, i que no es veu "amb cor d'interpretar un hipotètic sí o un hipotètic no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les declaracions del president de l'AMI i exmilitant d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, que va dir aquest dimecres que la pregunta era "un mal servei al país", Sánchez ha dit que són "lògiques i comprensibles" amb la seva trajectòria política i en "sintonia amb el que molta gent pensa".

Sànchez ha volgut treure importància al rebuig de la futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a sumar-se al full de ruta, remarcant que Colau va votar sí-sí el 9-N i "valorant positivament" que la líder de Barcelona en Comú "es comprometi amb el procés constituent i el dret a decidir". Sànchez ha reivindicat que "tenen molts denominadors compartits" i que els demanaran "gestos concrets" de "compromís" amb el procés sobiranista. Sànchez ha assegurat que "treballarem indubtablement" perquè totes les formacions, també BComú, "se sumin al full de ruta". Així, ha dit que el que és "realment important" és que a l'Ajuntament de Barcelona "hi ha una majoria indiscutible de regidors a favor del procés".

Sobre les paraules de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que havia parlat de la "por" davant l'empresariat català davant la cita del 27-S, el màxim representant de l'Assemblea ha dit que en realitat qui té por són "les opcions polítiques que van a la baixa", com és el cas, segons ell, dels populars catalans.

Sànchez ha pronunciat aquestes paraules en el marc de la conferència 'L'impacte de la independència en l'empresa', elaborat per l'ANC, que "vol donar resposta a les preocupacions de l'empresari català en el moment en què" Catalunya fos independent.

stats