Política 11/03/2020

L'ANC farà la seva assemblea general de forma "virtual" pel coronavirus

Algunes territorials exigeixen que s'ajorni per evitar "un resultat inexacte o fins i tot invàlid"

Xavi Tedó
2 min
Crítics de l’ANC es conjuren per forjar una alternativa a Sànchez

BarcelonaL'ANC ha confirmat avui que celebrarà la seva VIII Assemblea General que es farà el proper 22 de març de manera virtual pel coronavirus com va deixar entreveure ahir. L'entitat independentista ha deixat clar avui que la suspensió de tots els actes públics i l'establiment del tele-treball durant els propers quinze dies "no suspèn, ni ajorna, la celebració de l'assemblea ja que amb previsió, atès el progrés d’aquest virus, s’estava dissenyant el procediment per fer-la de manera virtual".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Algunes territorials, que van impulsar la trobada d'assemblees de base de Calaf per mostrar el seu rebuig a la "desorientació actual", consideren que si l'assemblea es fa de forma virtual o telemàtica "podria arribar a minar el caràcter assembleari que ha de caracteritzar la nostra entitat, d'una forma irreversible, ja que desvirtuaria l'objectiu de l'assemblea i el seu resultat es podria interpretar com a inexacte o fins i tot invàlid". Per aquest motiu, aquestes territorials, segons ha pogut saber l'ARA, exigeixen al comitè permanent que "s'ajorni l'assemblea general i es faci de forma presencial tan aviat com sigui possible".

A l'espera que l'ANC faciliti els detalls de com ho faria exactament, la direcció ha explicat que ja anirà formant un comitè tècnic per poder desenvolupar de manera correcta aquesta iniciativa des del punt de vista informàtic. L'entitat també ha avisat que els seus estatuts, en concret l'article 7.1.3 del reglament de règim intern, ja preveuen celebrar una assemblea virtualment. Les territorials que demanen l'ajornament adverteixen que si es fa virtual "tindrà molta menys participació".

La direcció sosté, en canvi, que fer una assemblea virtual també és un canvi de model que suposa "una oportunitat per modernitzar" el funcionament de l'organització i "facilitar encara més la participació entre els seus membres de ple dret". L'assembea de l'ANC serà el primer gran acte polític a Catalunya que ha de ser modificat a causa del coronavirus.

stats