Política 09/07/2015

L'ANC "rectifica" 18 hores després el comunicat inicial enviat als socis sobre la llista civil

L'entitat independentista va enviar dimecres al vespre un segon comunicat als socis on deixava clar que la proposta aprovada pel secretariat nacional és la de la "llista sense polítics en actiu"

M. Colomer
2 min
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en la jornada de votació / ANC

BarcelonaEl secretariat nacional de l'ANC enviava aquest dimecres a les vuit del vespre un segon comunicat intern als socis per "rectificar" el que havia enviat 18 hores abans amb un contingut diferent del que havia acordat per majoria la direcció de l'organització independentista després de més de sis hores de debat intens. El segon comunicat, al qual ha tingut accés l'ARA, parla explícitament de "rectificació del comunicat d'ahir". Reprodueix, aquest cop sí, el text que havia fet públic el secretariat nacional dimecres a les dues de la matinada, que diferia del que, a tres quarts de dues de la matinada, s'havia enviat per canals interns als socis. Si el primer comunicat parlava d'una "llista sense pes de polítics en actiu", el segon rectificava i es referia explícitament a una "llista sense polítics en actiu", un matís determinant en l'actual debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ja ha avançat l'ARA, fonts de l'entitat atribuïen aquest dimecres a un "error" l'enviament de la primera comunicació als socis. Les mateixes fonts van indicar que per confusió s'havia enviat als socis un dels esborranys que s'havia treballat durant la negociació interna sobre la interpretació que el secretariat nacional feia del sí rotund de les bases a buscar espais de confluència per impulsar una candidatura transversal unitària de l'independentisme per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S.

L'ANC es posicionava així al costat de la proposta d'Òmnium –avalada per ERC i, amb condicions, per la CUP– per impulsar una candidatura "sense polítics" com a desllorigador davant el bloqueig a què tornava a conduir el debat al voltant de la fórmula en què el sobiranisme ha de concórrer al plebiscit del 27-S. Aquest divendres, el president de la Generalitat ha convocat els líders de les entitats i els partits independentistes per abordar l'eventual llista unitària i la possibilitat d'incloure-hi o no polítics en actiu.

stats