DÈFICIT FISCAL
Política 16/06/2014

ERC avala que Mas-Colell reclami un nou sistema de finançament

Anna Simó defensa que la negociació no suposi renunciar a la consulta, però insta el Govern a intentar reduir el dèficit fiscal

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat aquest dilluns les alertes del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, conforme "l'ofec del PP a les comunitats autònomes farà que els serveis públics pateixin molt" i, per això, ha tornat a reclamar que "la ciutadania pugui votar el seu futur com a país" com a "única manera de preservar" l'estat del benestar. "L'Estat baixa impostos mentre segueixen escanyant les comunitats autònomes, que sustenten els serveis públics", ha criticat la dirigent republicana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, ha reclamat que, mentre Catalunya no sigui un estat, el Govern "ha d'usar totes les eines perquè la ciutadania visqui de la millor manera possible", com reclamar un nou sistema de finançament. "Mas-Colell fa bé de demanar que el govern estatal es mogui i que recordi que el sistema de finançament ja ha caducat", ha insistit, ja que "el 10 de novembre no serem independents", sinó que caldrà un període de negociació. I, mentre, "l'Estat presta diners a crèdit, i no a interessos baixos, mentre es manté un dèficit fiscal de 15.000 milions d'euros". La negociació, però, no ha de ser "un canvi de cromos" per renunciar a la consulta, ha subratllat Simó.

La portaveu d'ERC igualment ha lamentat que l'economia especulativa segueix pujant i, a més, que el govern espanyol vulgui recuperar la gestió de la Inspecció de Treball que va traspassar parcialment a la Generalitat el 2010 –segons ha revelat l'ARA– i privatitzi un 49% d'Aena, cosa que suposa "un cop de poeta a la societat civil que va demanar una gestió individualitzada del Prat". En canvi, ara l'aeroport català "se seguirà subordinant als interessos de Barajas".

stats