Política 16/03/2016

Antifrau investiga els contractes de serveis de l'Ajuntament de Girona durant el mandat de Puigdemont

El consistori ja ha fet arribar tota la documentació i diu estar "molt tranquil"

Ara
1 min
01. Puigdemont al despatx de l’Ajuntament de Girona  en renunciar  al càrrec. 02. Entrevistat per Antoni Bassas en la presentació de l’ARA Comarques Gironines. 03. En plena campanya el 2011, quan va ser alcalde per primer cop.  04. Amb la vara en reeditar el càrrec d’alcalde el juny passat.

BarcelonaL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga els contractes de serveis de l'Ajuntament de Girona entre els anys 2011 i 2015, època en què el consistori va estar governat per l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Segons han explicat fonts de l'ens fiscalitzador, la investigació es va iniciar fa mesos, abans que Puigdemont arribés a la presidència de la Generalitat, i és "menor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat les mateixes fonts i han confirmat des de l'Ajuntament de Girona, fa un mes Antifrau va requerir al consistori tota la documentació sobre els contractes de serveis subscrits entre 2011 i 2015, una informació que ja s'ha entregat després de demanar una pròrroga als 10 dies de termini que Antifrau havia donat inicialment.

Des de l'ens que dirigeix Daniel de Alfonso subratllen que el procediment –demanar tots els contractes– "no és insòlit ni excepcional". L'Ajuntament, per la seva banda, ha assegurat estar "molt tranquil perquè tot s'ha fet en el marc de la legalitat" i s'ha mostrat disposat a col·laborar amb Antifrau.

Malgrat la petició de documentació, fonts municipals subratllen que desconeixen l'origen de l'actuació i el seu abast.

stats