DRET A DECIDIR
Política 10/07/2014

El president de CECOT, sobre la consulta: "La democràcia no ens fa por. Ens preocupa molt la intolerància i la ignorància"

Antoni Abad diu a Catalunya Ràdio que la majoria d'empresaris de la patronal catalana no dubten de la "viabilitat" d'una Catalunya Independent

Ara
1 min
El president de la patronal Cecot, Antoni Abad / ACN

BarcelonaEl president de la patronal Cecot, Antoni Abad, defensa el dret a decidir dels catalans sobre el seu futur polític i afirma que "en principi, no dubtem de la viabilitat d'una Catalunya independent". Tanmateix, admet que els empresaris estan "preocupats" per com s'està desenvolupant "el procés", i assegura que, si bé la "democràcia" no els fa "por", els "preocupa molt la intolerància i la ignorància", en una referència directa al veto a la celebració de la consulta imposat pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Abad ha afirmat que "el 97% de la nostra base associativa –més de 8.000 empreses– està convençuda que Catalunya no pot continuar en la mateixa situació d'ara", i ha subratllat que "el més normal és que, com a persones adultes, ens puguem fer preguntes".

El president de Cecot també ha volgut esvair els fantasmes d'un boicot mutu entre Catalunya i Espanya i ha assegurat que "la majoria de la població i dels empresaris d'una banda i de l'altra ni ens desitgem el pitjor ni ens volem la ruïna els uns als altres". "Les coses estan més tranquil·les del que alguns ens volen fer creure", ha conclòs.

stats