9-N ALTERNATIU
Política 31/10/2014

El PSOE dóna suport a la impugnació del 9-N però entén que el PSC la rebutgi

Antonio Hernando afirma que el procés participatiu és "un frau de llei" i comprèn que els socialistes catalans temin que un nou recurs "serà gasolina"

Europa Press
2 min

BarcelonaEl portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha reafirmat aquest divendres el suport del PSOE al recurs que possiblement interposarà el govern espanyol contra la consulta alternativa del 9-N, però s'ha mostrat comprensiu amb el PSC, que ha demanat a l'executiu central que no la impugni. "Entenc les raons del PSC, no les comparteixo però les entenc. El PSC diu que això serà gasolina i sumarà més participants en la consulta", ha justificat Hernando en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando ha deixat clar que el PSOE sí que dóna suport al possible recurs –una decisió que haurà de prendre el consell de ministres– especialment després que el Consell d'Estat s'hagi pronunciat a favor. "Estem davant d'un frau de llei i quan es produeix un frau de llei l'obligació del govern espanyol és recórrer als tribunals, per això estem d'acord", ha tancat.

Segons la seva opinió, aquest frau de llei queda clar en el fonament jurídic tercer del dictamen del Consell d'Estat, que considera que el nou "procés participatiu" dissenyat per la Generalitat és "exactament el mateix", en paraules d'Hernando, que la consulta no referendària paralitzada pel Tribunal Constitucional.

Segons el dirigent socialista, tant el PSC com el PSOE demanen al govern central que compleixi la llei –"i si cal interposar recurs s'interposa", ha recalcat– però també que faci altres coses que desencallin el problema. Per als socialistes, tant el president espanyol, Mariano Rajoy, com del de la Generalitat, Artur Mas, estan "instal·lats en el confort", un al del compliment de la llei i un altre en el de la independència, "però cal baixar al fang de la política".

stats