ELECCIONS MUNICIPALS
Política 10/02/2015

El candidat del PSOE a Madrid reconeix que és nacionalista espanyol i s'oposa a reformar la Constitució

Antonio Miguel Carmona només modificaria la carta magna per "posar en negreta que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol"

Europa Press
2 min
El candidat del PSOE a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona, junt a Pedro Sánchez / EFE

MadridEl candidat del PSOE a l'Ajuntament de Madrid, Antonio Miguel Carmona, s'ha reconegut aquest dimarts com a "nacionalista espanyol" i ha promès que lluitarà contra els "dissolvents" d'Espanya, entre els quals ha citat la corrupció, els separatismes i les privatitzacions de la sanitat i l'educació pública, entre d'altres serveis de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un esmorzar informatiu celebrat en un hotel de la capital, Carmona ha afirmat que Espanya viu uns "moments histèrics de la seva història" i que per tenir un projecte per a Madrid "cal tenir un projecte per a Espanya". "Si per als antiespanyols Espanya és una nació en procés de dissolució els prometo que la meva tasca política intentarà impedir-ho", ha afegit.

Entre els factors, ha citat la corrupció, perquè "rebenta les institucions, encoratja la impunitat, la demagògia i, sobretot, la mediocritat". "Vull el Madrid il·lustrat, el de Calderón, el de Lope, el de Tierno. No és el de Ratos, Blesas, Granados i López-Viejos. Els que tenen comptes fora, no ens interessen dins. Jo sóc professor i proclamo que està bé que vinguin docents a la política, però millor encara és que vinguin decents. No necessitem caçatalents de delinqüents ", ha postil·lat.

En segon lloc, ha criticat els nacionalismes perifèrics, que "han convertit el debat polític en una espècie de bacanal de competències impròpies". Per això, ha promès que durant els propers vuit anys "es parlarà tant de Madrid com s'ha parlat de Catalunya durant els últims vuit anys".

"Portem massa lustres amb la banda sonora de l'egoisme territorial de fons. Alguns supòsits honorables s'emboliquen en la bandera per tapar les seves vergonyes, per no deixar al descobert els seus propis lladrocinis. L'altre dia un independentista em va dir: 'És vostè un nacionalista espanyol '. I jo li vaig contestar que efectivament ", ha afegit.

Només reformar la Constitució per refermar la unitat

A més, el també diputat autonòmic ha reconegut que ningú el para pel carrer demanant-li reformar la Constitució. Per això, ha indicat que només reformaria la carta magna per "posar en negreta que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol". "Vull un país en què l'única nació sigui Espanya, defensor d'un estat integrador que s'aixequi contra la corrupció i la impunitat, contra el caciquisme i la incultura", ha indicat.

En tercer lloc, ha criticat el debilitament de la cosa pública com "factor que acaba amb la nostra pàtria". Així, ha citat la pèrdua de la sanitat pública, de l'educació pública, dels drets laborals. "Els drets dels treballadors s'han anat perdent per culpa d'uns i d'altres. I això, als treballadors, ens fa menys pròspers i menys ciutadans", ha afegit.

stats