Política 14/09/2015

Antonio Baños considera "molt trist" que Pablo Iglesias apel·li als orígens dels electors per esgarrapar vots a través "del sentiment"

El cap de llista per Barcelona de la CUP diu a TV3 que sense una majoria de vots "estàs menys legitimat" per continuar endavant amb el procés de "desconnexió d'Espanya "

Ara
2 min
El cap de llista de la CUP per Barcelona, Antonio Baños, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaEl cap de llista per Barcelona de la CUP a les eleccions del 27-S, Antonio Baños, considera "molt trist" el debat dels orígens dels electors atiat pel líder de Podem, Pablo Iglesias, en els mítings electorals que està fent aquest dies a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dilluns a 'Els matins' de TV3, Baños ha assegurat que Iglesias fa aquest discurs "no per ideologia", sinó per "atiar un sentiment que et porti un vot", i ha lamentat que el líder de Podem no parli "dels avis extremenys ni a Madrid ni a Extremadura", sinó només a Catalunya: "És molt significatiu", ha subratllat. Alhora, ha deplorat que Iglesias tiri per terra, amb discursos com aquests, "tota la feina feta a Catalunya durant 30 anys i des de baix" i li ha llançat el següent retret: "Ve un dia, crida, se'n va i ens deixa a tots empantanegats amb un tema molt delicat". En la mateixa línia, Baños ha recordat que les del 27-S "són unes eleccions molt importants" i que cal que "hi vagi a votar tothom", però "per consciència", "no perquè pensa en el seu avi".

"Sense una majoria de vots estàs menys legitimat"

El candidat de la CUP ha admès que és important que hi hagi un "mandat popular clar" per continuar endavant amb el procés de "desconnexió d'Espanya". En aquest sentit, ha assegurat que sense una majoria de vots "estàs menys legitimat" per fer-ho, i ha demanat el suport de la gent per les "forces del canvi". "Estem convençuts que hi ha aquesta majoria pel trencament i per això fem aquesta crida a la mobilització", ha dit Baños, alhora que ha admès que "de cara a la comunitat internacional ens interessa ser majoria en vots per estar totalment legitimats".

Un govern de concentració per "desconnectar-nos d'Espanya"

El candidat de la CUP ha tornat a insistir que la formació no votarà la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat "perquè les seves polítiques socials no ens permeten" fer-ho, alhora que ha recordat que l'objectiu de la CUP és fer "un govern de concentració per desconnectar-nos d'Espanya i posar fi a les polítiques de la misèria". "Potser el programa Junts pel Sí no posa ruptura o desobediència, però potser a partir del 28 això passarà", ha admès Baños.

"L'èxit de la Diada és que és transversal i popular"

El candidat de la CUP ha tret importància a la polèmica arran d'una imatge de la Via Lliure amb el logotip de Junts pel SíJunts pel Sí, i l'ha emmarcat a l'eufòria del moment. Tanmateix, ha recordat que "l'èxit de la Diada és de tots" i ha assegurat que "per molt que un partit se l'intentés apropiar no ho aconseguiria mai".

stats