PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 17/07/2021

Un apassionat de la música clàssica per dirigir l’orquestra del Senat

Ander Gil és el nou president del Senat

Marga Margets
2 min
Un apassionat de  La música clàssica per  dirigir l’orquestra del Senat

BarcelonaAnder Gil (Barakaldo, 1974) és el nou president del Senat després que Pilar Llop deixés el càrrec per ser la titular de la cartera de Justícia. Considerat l'"amic de l’ànima" de la vice secretària general del PSOE, Adriana Lastra, Gil va ascendir dilluns una posició més en la seva trajectòria a la cambra alta, on exerceix de senador per Burgos des del 2011. De fet, el socialista ja està més que acostumat a no rendir-se: surt en bicicleta faci sol o nevi. L’esport és una de les seves debilitats -a més de la bici fa boxa i crossfit -, però la seva passió és la música. Tot i que de petit volia ser director d’orquestra -és un apassionat de la música clàssica, sobretot de Bach-, es dedica a la política des del 1995.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Titulat en magisteri per la Universitat de Burgos, ha exercit de professor de llenguatge musical i ha treballat com a educador de menors i educador social. Maniàtic del silenci i amant dels cigrons i el pollastre rostit, va començar la seva carrera política com a regidor de Cultura i Esports al poble on resideix, Valle de Mena (Burgos). L’objectiu de Gil, que es declara ecologista i feminista, és treballar per un futur més verd, digital i inclusiu, i deixar un país “encara millor”. Compromès també amb les minories, la gent gran i el col·lectiu LGTBI, figura entre les seves prioritats abolir el discurs de l’odi i considera una “prioritat institucional” combatre la violència contra les dones.

Casat i amb un fill, pel que fa a Catalunya Ander Gil va haver de posar veu al seu grup parlamentari quan el 27 d’octubre del 2017 el ple del Senat va aplicar l’article 155 a la Generalitat, amb el suport del PSOE.

stats