Política 07/11/2014

El Yes Scotland dóna suport al 9-N en l'acte final de campanya d'Ara és l'hora

Milers de persones es congreguen a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona quan falten dos dies per a la jornada de participació. Als representants polítics s'hi sumen portaveus associatius que destaquen les possibilitats que ofereix la independència

Marc Colomer / Oriol March
2 min
Ella i jo

BarcelonaLa caiguda d'un mur, coincidint amb el 25è aniversari de la caiguda del de Berlín, ha donat inici a l'acte final de campanya de la plataforma unitària de l'independentisme civil Ara és l'hora, aquest vespre a les vuit a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, on s'han aplegat milers de persones. Després d'això, els telèfons dels assistents s'han il·luminat de groc gràcies a les seves pantalles entre crits a favor de la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot seguit ha pujat a l'escenari Natalie McGarry, representant del Yes Scotland, que ha donat suport explícit al procés de participació del 9-N. "Des de fora hem vist amb admiració la força del moviment d'autodeterminació de Catalunya", ha apuntat. L'actriu Carme Sansa ha llegit posteriorment el manifest internacional, al qual donen suport els premis Nobel de la Pau Desmond Tutu i Pérez Esquivel.

L'acte, "Comencem un país nou", s'ha tancat amb les intervencions de les presidentes de l'ANC i Òmnium, Carme Forcadell i Muriel Casals respectivament, a més de representants de la societat catalana sobre qüestions relacionades amb el nou país. Hi han intervingut Manolo Tomàs, activista en defensa de l'Ebre; Sílvia Soler, escriptora; Eugeni Rodríguez, activista LGTB; Anna Surra, Patrícia Duarte, M'Hamed Abdelouahed, Abdou Mawa N'Diaye, portaveus de les comunitats immigrades a Catalunya; Marc Martínez, enginyer; Joan Morros, de jubilats per la independència; Ada Parellada, empresària de la restauració; Esther Pérez, professora; Ramon Maglione, activista per l'habitatge digne; Ana Alcócer, de Súmate; i Josep Cruanyes, advocat.

A més, també ha comptat amb la presència de representants de tots els partits favorables al dret a decidir i al procés participatiu del 9-N. Hi han estat presents Mercè Conesa (CDC), Antoni Castellà (Unió), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Ricard Gomà (ICV), David Companyon (EUiA) i David Fernàndez (CUP).

Pirotècnia i interacció del públic

A més, també hi ha hagut actuacions musicals de cantautors i la interacció del públic, que via l'aplicació d'Ara és l'hora podran il·luminar de color groc tota l'avinguda de Maria Cristina de Barcelona. L'acte ha acabat amb un esclat pirotècnic i la il·luminació del Palau Nacional, a més de la interpretació de "Catalunya és poderosa" del recentment traspassat Peret.

stats