Política 08/03/2014

La plataforma aragonesa 'No hablamos catalán' critica el "pancatalanisme" de la web de l'Armada espanyola

Rebutja que la pàgina web defineixi les quatre barres aragoneses com a "escut català" i demana al ministeri de Defensa que corregeixi el contingut relatiu a la Corona d'Aragó

Efe
1 min
Pàgina web de l'armada espanyola

SaragossaLa plataforma aragonesa 'No hablamos catalán' lamenta que l'Armada espanyola i el ministeri de Defensa s'hagin "rendit" al "pancatalanisme" i denuncia la "vergonya" que produeix visitar la web oficial de la institució pel que fa al contingut relatiu a la història de la bandera d'Aragó i Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'organització denuncia en un comunicat recollit per Efe que la pàgina web defineix les quatre barres aragoneses com a "escut català" i lamenten el fragment que diu "les primitives armes d'Aragó van cedir el lloc preferent a les de la casa reial catalana".

Tot i que a la web hi apareix un pendó amb les quatre barres on es llegeix "Bandera de l'Antic Regne d'Aragó", l'organització denuncia que la pàgina web insisteix que "la simbologia de l'escut català defineix l'origen d'aquest, no com a pals de gules sobre camp daurat, sinó com a bastons, bastons de comandament, d'or sobre fons vermell", per al qual utilitza diverses interpretacions.

Critiquen que s'utilitzi el nom de 'Comtat de Catalunya', quan, adverteixen, es denominava 'Comtat de Barcelona'. Per aquest motiu, qualifiquen de "barroera, patètica i lamentable" la "Història de les primeres ensenyes" que mostra aquesta pàgina web.

Per tot, l'entitat exigeix al ministeri de Defensa que "corregeixi immediatament" les dades que s'ofereixen a la pàgina web i es pregunta "què s'ha de fer perquè Espanya sigui un país normal, sense complexos, democràtic, europeu, on tots els ciutadans tinguin els mateixos drets" i que "la història que s'ensenyi sigui real, i no un seguit de mites i llegendes".

stats