ENTREVISTA A 8TV
Política 25/10/2012

Mas: Catalunya ha entrat en un "terreny desconegut en què ja han explotat algunes mines"

El president de la Generalitat, en una entrevista a 8TV, assegura que "hem de carregar-nos de raons davant d'Europa" i "que vegin que hem esgotat totes les vies" de diàleg amb l'Estat per organitzar la consulta en la propera legislatura

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit en una entrevista al programa '8 al dia' de 8TV que Catalunya ha entrat en un "terreny desconegut en què ja han explotat algunes mines", en referència a les amenaces d'inhabilitació del seu càrrec i de la supressió de l'autonomia catalana. Mas ha considerat que no se sent un "salvador" de la pàtria i ha raonat que s'està eixamplant la majoria social cap a l'estat propi. "M'he jugat tota la meva carrera política", ha apuntat Mas sobre el seu paper en el procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de carregar-nos de raons davant d'Europa", ha considerat el president, que proposa esgotar totes les vies de diàleg amb l'Estat per tal d'organitzar la consulta d'autodeterminació durant la propera legislatura. "Que vegin que hem esgotat totes les vies", ha jutjat.

El cap de Govern s'ha mostrat sorprès per les apel·lacions al diàleg que es fan ara des de Madrid. "No rebo cap trucada", ha assegurat Mas, que no es refia de les paraules de Mariano Rajoy, president espanyol, i d'Alícia Sánchez-Camacho, líder del PP català, quan parlen que "cal tenir actitud de diàleg".

Pel que fa a la convocatòria d'eleccions, el president l'ha tornat a justificar arran de la negativa al pacte fiscal i de la manifestació de l'Onze de Setembre. "Ara cal traslladar aquest clam a les urnes", ha considerat Mas, que ha afirmat que "mai s'ha dit que farem una consulta il·legal".

El president no ha contestat directament a José María Aznar, expresident espanyol, que ahir va assegurar que Espanya no es trencaria mai "perquè Catalunya es trencaria abans". "Ells parlen de ruptura, i no hem de caure en aquests marcs mentals", ha raonat Mas.

"És immoral que estiguin fent servir l'estratègia de la por", ha assegurat Mas en una entrevista que s'ha allargat durant més d'una hora. Pel que fa al suport empresarial, el president ha assegurat que si s'ha posat en aquest procés "no és precisament a causa de les opinions" que pugui tenir l'alt empresariat sobre l'estat propi.

stats