DRET A DECIDIR
Política 18/01/2014

Mas: "Catalunya vol viure tranquil·la i ser un país normal"

El president de la Generalitat, davant de quadres i militants de CDC, assegura que seria "molt greu" que algú pretengués "obstaculitzar" el procés sobiranista

Oriol March
2 min
Artur Mas al Consell Nacional de Convergència

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dissabte al matí, davant del consell nacional ampliat de CDC, que Catalunya "vol nedar a favor de corrent per primera vegada en la seva història". "Volem ser un país normal, volem viure tranquils", ha defensat Mas, que s'ha queixat de la comparació que es fa en "determinats sectors" del procés català amb règims dictatorials com el feixisme o el nazisme. "És d'una falsedat rotunda i d'un cinisme profund", ha argumentat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seria molt greu que algú pretengués obstaculitzar el procés sobiranista", ha apuntat el president, que ha defensat que Catalunya "no és propietat de ningú". "Ens volem governar a nosaltres mateixos", ha insistit, abans d'afegir que els catalans "són aliats de tothom".

El líder de CiU ha considerat que el tronc central del catalanisme s'ha mogut cap al sobiranisme i ha fet una crida a "provar" el camí de tenir els mateixos instruments que la resta d'estats europeus. Mas s'ha queixat de la "humiliació" que, a parer seu, duu a terme l'administració de l'Estat envers la Generalitat amb el repartiment dels dèficits públics i amb el dèficit fiscal.

Mas ha comparat la situació política amb un partit de futbol. "Si s'observa amb càmera lenta es veu el no rotund a l'Estatut, el recurs davant del TC, el no rotund al pacte fiscal. I ara hi veiem el no rotund a la voluntat democràtica majoritària del poble català", ha apuntat. "Es pot dialogar amb el partit del no a tot? Esperem resposta", ha assenyalat.

Mas ha estat rebut a crits a favor de la independència i darrere seu s'hi projectava, abans que pugés al faristol, una imatge de la campanya 'Què guanyo jo amb l'estat propi', destinada a convèncer els indecisos. L'acte també s'ha tancat amb crits a favor de l'estat català.

stats