Política 23/04/2013

Les "esgarrinxades" de Mas, l'"esperança" de Junqueras i el "drac" de Camacho: el Sant Jordi dels polítics en 10 frases

La crida a la unitat del president pel dret a decidir centra la celebració de la diada

Ara / Agències
2 min
Artur Mas i Helena Rakosnik, durant benedicció de roses al Palau de la Generelitat / EFE

BarcelonaMas crida a la unitat pel dret a decidir

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Artur Mas, president de la Generalitat: "La rosa té flor i també algunes espines, però junts esquivarem millor les esgarrinxades". "Cal exercir el dret a decidir, per poder cuidar la nostra rosa sense tuteles".

Oriol Junqueras (ERC): "Estic totalment a favor de la unitat sempre que aquesta serveixi per donar l'oportunitat als ciutadans de Catalunya de decidir el seu futur". "Avui és un dia per a l'optimisme i per a l'esperança".

Pere Navarro (PSC): Mas "ha desaprofitat l'oportunitat de fer de president de Catalunya i ha tornat a fer de president de CDC". "Les crides a la unitat que veiem repetides" en boca del president "no aporten cap solució, ni proposta, ni alternativa".

Alícia Sánchez-Camacho (PP): "L'únic drac que hem de combatre tots junts és el de la crisi, la pobresa i els problemes que ha provocat la crisi". "Els catalans hem de tornar a l'esperit del patró de Catalunya, el de la unitat i la convivència".

Dolors Camats (ICV): "És precisament a través de la comissió parlamentària que hem de liderar el procés, atès que CiU i Artur Mas no saben per on tirar i es contradiuen un dia i un altre".

Albert Rivera (C's): "Avui és un dia per unir els catalans i no per separar-los". "Pràcticament no hi ha cap català que no se senti orgullós d'un dia com avui, reconegut internacionalment perquè es lliuren un llibre i una rosa i ens valoren arreu del món".

CDC vol que Mas repeteixi de candidat

Josep Rull (CDC): "Quan Mas va fer aquesta intervenció [al Parlament], justament el seu objectiu era posar-se al servei del procés. El que ens hem limitat és a acotar: el procés no es culmina amb la consulta, sinó amb l'estat propi".

Pere Navarro (PSC): "Tenim un govern i uns partits que li donen suport que el que fan és donar peu a més inestabilitat". "No estem parlant d'eleccions, sinó del fet que Catalunya necessita un Govern i un president".

Alícia Sánchez-Camacho (PP): Troba "molt significatiu" que a CiU i des de l'entorn del mateix president "ja estiguin buscant noves eleccions".

Dolors Camats (ICV): Ha recordat que el president de la Generalitat va vincular el seu futur a l'exercici de la consulta i que, per tant, "ell haurà de respondre si finalment decep o no està a l'alçada de les expectatives del seu compromís".

stats