NOU FULL DE RUTA
Política 13/01/2015

Una nova cimera imminent entre Mas, Junqueras, Forcadell, Casals i Vila d'Abadal

Els líders polítics i de les entitats intentaran desencallar la fórmula amb què concórrer a les eleccions i també la data

Ara
1 min
Les possibilitats d'un pacte CiU-ERC passen en bona mesura per la sintonia personal que puguin aconseguir Oriol Junqueras i Artur Mas.

BarcelonaL'esperada cimera entre el president de la Generalitat, Artur Mas; el president d'ERC, Oriol Junqueras, i els líders de l'ANC, Carme Forcadell; d'Òmnium, Muriel Casals, i de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, serà demà, dimecres, segons ha avançat RAC1. I fonts coneixedores de les converses han confirmat a l'ARA que avui no serà perquè no es té previst cap contacte d'alt nivell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta reunió, que s'espera decisiva, s'haurà de debatre la fórmula per encarar les eleccions plebiscitàries i també la data. Per una banda, ERC va acceptar la fórmula de les entitats perquè Mas aglutini tots els independents a la seva llista, tot i que ara sembla que això no és suficient per a CDC per celebrar els comicis abans de les municipals. Segons va avançar ahir al vespre l'ARA, el president català es decanta per fer-les a la tardor. RAC1 fins i tot ha apuntat que guanyaria força la data del 13 de setembre, ja que permetria que durant la Diada es mirés de fer algun acte unitari de les candidatures independentistes. Aquesta opció, però, implicaria haver de començar la campanya electoral en ple mes d'agost.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja va anunciar diumenge que "dijous o divendres" hi hauria novetats en les negociacions. Aquest dimarts, Mas farà balanç de la legislatura i posarà pressió sobre ERC en defensar que el Govern ha complert amb la majoria del pacte d'estabilitat subscrit.

stats