HOMENATGE A MACIÀ
Política 25/12/2013

Mas respon al rei que Catalunya sempre ha apostat "per la convivència i, al seu costat, la llibertat"

El president català afirma que vol compaginar els ideals de Macià i el seny de Prat de la Riba per exercir el dret a decidir

Roger Tugas
1 min
Mas, durant l'homenatge a Macià / ACN

BarcelonaArtur Mas ha homenatjat aquest dimecres Francesc Macià en el 80è aniversari de la seva mort, en un acte on ha replicat el discurs del rei Joan Carles I. "Catalunya i el catalanisme sempre han apostat per la convivència, i al seu costat, la llibertat, i que la Generalitat fos qui governés el país", ha defensat, i ha recordat que "la voluntat de Catalunya d'aspirar a la seva llibertat i màxim autogovern possible ve de lluny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Mas ha apuntat que el 2014 "serà un any carregat de simbolisme", tant per als 300 anys de la pèrdua de les llibertats com pels 100 anys de la Mancomunitat. "Quan vaig arribar a la presidència de la Generalitat, em vaig proposar que aquesta fos una síntesi entre la voluntat de mirar a l'horitzó i l'anhel de llibertat de Francesc Macià i el seny ordenador i el construir amb les eines disponibles d'Enric Prat de la Riba", ha defensat.

El president català ha reclamat, per tant, que "s'escolti la veu molt majoritària del poble de Catalunya que demana decidir el propi futur col·lectiu amb respecte als altres pobles d'Espanya i d'Europa".

Rull veu "irrenunciable" el dret a decidir

Posteriorment, durant l'homenatge de CDC a Macià, el secretari d'organització del partit, Josep Rull, ha defensat que "cal un estat per garantir el nostre futur col·lectiu". "Serem forts si aconseguim mantenir-nos com una pinya", ha apuntat, i ha replicat també al rei que "sempre és interessant que es vulguin construir ponts, però el que és irrenunciable és el dret a decidir".

stats