Política 22/11/2015

Mas presenta Democràcia i Llibertat com "la llavor d'un partit nou" el 2016 per "construir un país nou"

El president de la Generalitat demana que es vagi a votar el 20-D: "Necessitem gent a Madrid per defensar allò que es decideix a Catalunya"

Martí Gelabert
1 min
Francesc Homs encapçala la llista de la nova formació Democràcia i Llibertat

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha apadrinat aquest diumenge la llista de Democràcia i Llibertat de cara a les eleccions del 20-D i ha assegurat que es tracta de "la llavor d'un nou partit que es materialitzarà el 2016".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per construir un país nou es requereix un partit nou", ha continuat Mas, que ha parlat d'una nova formació que permeti aglutinar liberals, socialcristians i socialdemòcrates "junts en un gran tronc central".

El president i líder de CDC ha volgut recordar també la importància d'aquests pròxims comicis per a Catalunya i ha reiterat la necessitat d'anar a votar. "Necessitem gent a Madrid per defensar les decisions que es prenen des de Catalunya", ha afirmat. Alhora, ha dit que és "evident" que hi ha "una voluntat d'acabar amb allò que significa Catalunya", una voluntat d'"escombrar-la" i de "residualitzar-la totalment".

CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament formen la coalició encapçalada per Francesc Homs, que ha assegurat que respondran "amb contundència" a Madrid i als casos de corrupció provats.

Mas ha advocat pel diàleg i ha advertit que es requereix una sintonia màxima entre les institucions catalanes i els homes del partit a Madrid per fer front al futur polític de Catalunya.

stats