Política 23/04/2013

Mas tornarà a ser candidat, segons 'La Vanguardia'

Segons el diari, es presentarà quan hi hagi noves eleccions al Parlament, passi el que passi en la consulta sobiranista. La cúpula de CDC demana al president que aclareixi tots els dubtes sobre el seu futur polític. Mas diu a 'El Punt Avui' que la seva situació "va lligada al procés i a la seva finalització"

Ara
2 min
NEGOCIACIÓ INTENSA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà l'última paraula sobre el vot de CiU als pressupostos de l'Estat per al 2012. Les pròximes setmanes hi haurà negociacions intenses entre governs per pactar aspectes dels comptes.

BarcelonaArtur Mas es tornarà a presentarà per cinquena vegada consecutiva. Segons 'La Vanguardia', així es desprèn de la intensa reunió aquest dilluns del secretariat permanent de CDC, després que diversos membres del Govern i de la cúpula de CiU transmetessin al president la conveniència que aclareixi tots els dubtes sobre el seu futur polític. Mas es presentarà quan hi hagi noves eleccions al Parlament, passi el que passi en la consulta sobiranista, i ho farà amb el propòsit de gestionar el resultat de la voluntat popular que els catalans hagin expressat a les urnes, diu 'La Vanguardia'. Aquesta és, com a mínim, la previsió estratègica de la cúpula de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix Mas, en una entrevista aquest dimarts a 'El Punt Avui', ho deixa entreveure: "Si el procés no està conclòs i cal que jo hi sigui, escoltaré les opinions que hi hagi en aquest sentit. En el benentès que jo no em vull eternitzar, no em vull prolongar a la presidència de la Generalitat. Escoltaré totes les opinions, però la meva situació va lligada al procés i a la seva finalització, espero que amb èxit".

En el debat de política general de setembre, quan Mas va anunciar la convocatòria d'eleccions, va fer públic el compromís personal de no tornar a presentar-se "una vegada que Catalunya hagi aconseguit els objectius nacionals que el poble català decideixi", jugant així amb una ambigüitat calculada que havia alimentat, però, especulacions i moviments successoris. Segons dirigents de CiU, l'equívoc "ha quedat gravat en l'inconscient col·lectiu" i està tenint efectes perniciosos "respecte a l'estabilitat del Govern, la solidesa del partit i la continuïtat del procés sobiranista". Un alt càrrec de CDC citat per 'La Vanguardia' ho descriu així: "Amb incertesa sobre el lideratge electoral i amb la secretaria general del partit en situació d'interinitat resulta impossible fixar una estratègia guanyadora".

stats