ELECCIONS 25-N
Política 11/11/2012

Mas a Rajoy: "Els que ens acusen de manca de coratge van ajornar decisions per les eleccions andaluses"

El candidat de CiU a les eleccions del 25-N, en un míting a Sabadell, assegura que l'Estat hauria de tractar la Generalitat "amb respecte i consideració"

Oriol March
3 min
Artur Mas al míting de Sabadell / PERE VIRGILI

SabadellEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N i aspirant a la reelecció, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda en un míting a Sabadell que és "gràcies a Catalunya que Espanya ha pogut pagar algunes de les seves pensions". Mas ha cridat Espanya a tenir "respecte i consideració" per la "solidaritat" que ha mostrat la Generalitat els últims trenta anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista ha carregat durament contra Mariano Rajoy, que ahir dissabte va assegurar que Mas no havia tingut "coratge" per afrontar la crisi econòmica. "Els que ens acusen de manca de coratge van suspendre decisions a causa de les eleccions andaluses", ha clamat el candidat en el míting més abrandat que ha fet des que ha encetat la campanya. El cap de llista de CiU ha acusat PP i PSOE de dir-la "cada vegada més grossa" i ha cridat a "no caure" en aquest joc. "No picarem l'ham i mantindrem la serenitat", ha sentenciat.

Mas, que ha estat rebut amb crits de "Mas president, Catalunya independent", ha cridat a "defensar el Govern en temps de crisi", una frase que denota el neguit de CiU –a pesar que les enquestes li van de cara– de perdre quota electoral a causa de les retallades socials. Mas ha explicat al públic que, en aquests últims mesos, han "caigut" governs que semblaven "molt forts".

El candidat ha insistit que és "fals" que una Catalunya sobirana faci perdre les pensions als contribuents catalans i ha reclamat no caure als "paranys" que llança el PP perquè "són mentida".

El teloner de Mas ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que ha fet un discurs abrandat, ha elevat un memorial de greuges contra Espanya i ha assegurat que "els catalans estem cansats d'ajudar com el que més, i també estem cansats de ser els únics de voler convertir l'estat en plurinacional". Recoder ha promès que CiU promourà que Catalunya "faci un pas endavant" i ha agraït a Mas que hagi "escoltat" la manifestació de l'Onze de Setembre.

Abans de Recoder, el torn ha estat per a Lluís Corominas, cap de campanya de CiU, que ha recordat que aquest diumenge fa "només dos mesos" de la manifestació de la Diada i ha volgut iniciar el seu discurs agraint la feina feta al Parlament per Jordi Turull –portaveu de CiU a la cambra catalana– i per Josep Rull, secretari d'Organització de CDC i un dels dirigents nacionalistes més estimats per la militància. Corominas ha denunciat la "gran quantitat d'insults" que reben els catalans en campanya. El cap de campanya nacionalista ha fet una defensa desacomplexada de l'estat propi perquè, a parer seu, CiU desitja "una Catalunya lliure per als 7,5 milions de catalans". Corominas, que aquesta legislatura ha estat vice president primer del Parlament, ha situat les eleccions del 25-N en aquesta tessitura: "S'hi decideix quin president volen els catalans, si Mariano Rajoy o Artur Mas".

Antoni Font, vice secretari general d'Unió, regidor a Sabadell i candidat per primera vegada al Parlament, ha reclamat que "ningú es quedi a casa" i ha argumentat que "les enquestes no omplen les urnes. "Ens juguem que Catalunya pugui decidir i acabar amb el dèficit fiscal", ha insistit Font, molt proper al líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida. "Volem garantir el progrés de tothom", ha promès Font.

L'acte l'ha obert el cap de files dels nacionalistes a l'Ajuntament de Sabadell, Carles Rossinyol, que s'ha mostrat satisfet pel "goig" que feia el pavelló de Can Balsach de Sabadell "ple d'estelades" i ha reclamat solucionar "de manera definitiva" les relacions entre Catalunya i Espanya.

stats