Política 30/01/2014

Mas treu pit per l'avenç de l'ús del català entre la ciutadania sense "traumes"

El president de la Generalitat assegura que en el període 2007-2012 hi ha 500.000 persones més que fan servir el català com a llengua prioritària

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous al vespre que, en el període 2007-2012, hi ha hagut mig milió de persones que no tenien el català com a llengua habitual i l'han acabat definint com a idioma prioritari a l'hora de comunicar-se. "Això vol dir que el sistema educatiu funciona amb normalitat", ha apuntat Mas, que ha indicat que aquest avenç s'ha fet sense "problemes" ni "traumes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El català, a la feina, ha augmentat en més de 800.000 persones. I en aquest mateix període s'han guanyat 260.000 nous lectors de llibres en català", ha afegit el líder de CiU, que ha situat aquesta llengua com la vuitena que més es fa servir a internet en termes relatius.

Mas ha fet aquestes consideracions en el seu discurs durant l'entrega de l'edició número 34 del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull. El president ha seguit l'acte amb l'editor José Manuel Lara, un dels empresaris que s'han mostrat obertament contraris al procés sobiranista, assegut al seu costat.

stats