Política 11/02/2016

Els aspirants a liderar ICV volen un partit fort per negociar amb Colau

Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun asseguren que en cap cas es plantegen "dissoldre's com a organització" 

Sara González
2 min
Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun en la presentació oficial de la seva candidatura / MARC ROVIRA

BarcelonaNomés amb una ICV "forta" la creació del nou subjecte polític d'esquerres i hegemònic que Ada Colau ha posat sobre la taula "sortirà bé". Amb aquesta màxima han presentat oficialment Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun la seva candidatura per liderar ICV a partir de l'assemblea que el partit celebrarà el 8 i 9 d'abril. Els ecosocialistes en cap cas es plantegen "dissoldre's com a organització" per molt que Colau hagi proposat que cal crear un nou partit a partir de les formacions que fins ara han format part de les confluències. Mantenir la seva identitat, asseguren, "no és incompatible" amb la construcció del nou subjecte polític.

"La millor manera de contribuir en la construcció d'aquesta veu única davant la societat és anar amb tota la força i el capital polític que té ICV", ha defensat Urtasun, que aspira a ser el nou portaveu del partit. L'eurodiputat ha assegurat que el mètode per arribar a la construcció del que entenen que ha de ser la construcció "d'un nou PSUC" és a través de la "cooperativa política" i un treball "des de baix on tothom sigui escoltat en igualtat".

La diputada Marta Ribas, que aspira juntament amb Cid a la coordinació nacional d'ICV, ha subratllat precisament aquesta idea de treballar "des de la cooperació i no des de la competició" i ha defensat que els ecosocialistes han d'obrir una nova etapa per construir les condicions per crear aquest "nou espai de canvi" que ha de pivotar en les polítiques d'esquerres, ecologistes i feministes. Tot, ha dit, tenint "una veu pròpia com a ICV" i fent valdre la seva "força organitzativa" tant a les institucions com a peu de carrer.

Per encarar les primàries, Cid ha explicat que compten amb un equip de 23 persones per recollir els avals abans del 19 de febrer. A partir d'aleshores, els tres aspirants a liderar ICV escombraran el territori per donar-se a conèixer entre les agrupacions i els 166 grups municipals que tenen. Fins ara, no consta que tinguin rivals en aquesta cursa per rellevar Joan Herrera i Dolors Camats al capdavant de l'organització.

stats