CONSULTA DEL 9-N
Política 11/10/2014

El PSC reclama a Mas que "doni la cara" i digui que la consulta "no es pot celebrar"

Escarp suggereix al president de la Generalitat que convoqui menys "reunions secretes" i "faci una trucada al PSC"

Acn
2 min

BarcelonaLa secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "doni la cara" i expliqui que la consulta del 9 de novembre "no es pot celebrar". Aquest migdia, durant la celebració d'una paella organitzada pel PSC del barri de les Corts, Escarp ha recomanat a Mas que "faci una trucada" al PSC enlloc de fer "altres reunions secretes" amb els partits favorables a la consulta del mes vinent. També s'ha refermat en la posició del PSC d'oferir al Govern col·laboració per acabar la legislatura el 2016 i organitzar, llavors, la consulta de forma legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb referència a les declaracions d'aquest matí de la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, que ha expressat dubtes sobre la possibilitat que la consulta s'acabi fent el 9-N, Escarp ha afirmat que "ja són més dins el bloc sobiranista els que mantenen que serà difícil fer aquesta consulta".

Escarp ha afirmat, abans de començar l'esdeveniment, que s'entra en una setmana molt decisiva pel que fa a la convocatòria del 9-N. Segons ella, "es van esgotant els terminis que el mateix decret havia marcat al voltant de la convocatòria" i ha instat el president a declarar "amb claredat" que la consulta no es podrà celebrar el 9 de novembre.

La secretària d'organització del PSC ha recordat a Mas que "la ciutadania s'ho mira estupefacta", fent referència a les recents reunions i declaracions dels grups a favor de la consulta. En concret, ha assegurat que membres de la CUP, ICV i d'Unió posen "cada dia més en dubte la celebració de la consulta".

D'altra banda, Escarp també ha mostrat el seu suport cap a la seu del PSC de les Corts, recordant l'agressió que va rebre el local de l'agrupació aquest dimecres a la tarda per part de manifestants encaputxats. Ha aclarit que qualsevol diferència s'ha d'expressar a través del diàleg "i no atacant la seu de qualsevol partit".

stats