Política 08/08/2019

Astrid Barrio descarta Valls com a candidat de la Lliga Democràtica i aposta per un perfil de "reconegut catalanista"

La politòloga defensa que la formació aplegui "molts sectors del catalanisme no independentista"

Ara
2 min
La diputada del PSC, Esther Niubó; l'exdiputat de Catalunya Sí Que es Pot Joan Coscubiela; la politòloga Àstrid Barrio; la doctora en dret constitucional Argèlia Queralt, i el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Ferran Pedret, abans de començar l'acte

BarcelonaLa politòloga Astrid Barrio ha concedit aquest dijous la seva primera entrevista com a presidenta de la Lliga Democràtica, un nou partit d'àmbit català que s'autositua al centredreta. Des dels micròfons de Catalunya Ràdio, Barrio s'ha descartat com a candidata i també ha descartat el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, de qui ha dit que "està concentrat en l'Ajuntament" i no es planteja liderar la formació. En el mateix sentit, ha apostat per un perfil de "reconegut catalanista" que representi els entre "250.000 i 300.000 nacionalistes" (segons els sondejos interns del partit) decebuts amb "els resultats del Procés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barrio ha afirmat que aquesta persona encara no ha estat escollida, tot i que s'ha mostrat oberta a tenir contactes "en el futur" amb personalitats com el polític i jurista Ignasi Guardans, que va estar vinculat a Convergència, així com amb Santi Vila. "Aquest partit té les portes obertes a mirar de superar la política de blocs", ha afirmat.

En el mateix sentit, la politòloga creu que la Lliga Democràtica ha d'aspirar a "aplegar molts sectors del catalanisme no independentista", un "ampli sector" que vol que "hi torni a haver un Govern que governi i miri de passar pàgina del Procés, superar l'atzucac i intervenir de manera molt activa en la política espanyola". "El Procés no ha generat els resultats esperats i el que cal és seguir fent política i governant", ha assegurat Barrio, que ha insistit que la formació treballa per "tenir-ho tot a punt a la tardor".

Pel que fa al referèndum d'autodeterminació, ha assegurat que la Lliga Democràtica no es planteja aquesta qüestió com a "nuclear", perquè és un partit no independentista. Amb tot, si en els pròxims anys "arribés un canvi legal que possibilités un referèndum, com a partit liberal" no s'hi oposarien, encara que demanarien "el vot negatiu", ha conclòs.

stats