Política 07/08/2019

Astrid Barrio, José Nicolás de Salas i Josep Ramon Bosch, a l'executiva de la Lliga Democràtica

La formació es registra oficialment com a partit polític i designa responsables provisionals fins que se celebri un congrés constituent

Anna Mascaró
1 min
El president de Societat Civil, Josep Ramon Bosch, envoltat pels vicepresidents / EFE

BarcelonaLa Lliga Democràtica s'ha constituït com a partit polític aquest dimecres, tal com ha confirmat en un comunicat. La politòloga Astrid Barrio n'assumirà la presidència provisional, mentre que l'exdiputat de CiU al Congrés José Nicolás de Salas en serà el vicepresident. L'exlíder de SCC, Josep Ramon Bosch, ocuparà la secretaria general. Aitor Agea i Alex Miró ocuparan el lloc de secretari d'organització i de secretari de finances. Amb tot, aquests funcions són provisionals, fins que se celebri un congrés constituent de la formació.

En el comunicat, els promotors descriuen la formació (de centredreta i àmbit català) com el fruit "d'un llarg procés de reflexió entre persones de diferents sensibilitats" però vinculades pel "convenciment que només des del respecte a l'estat de dret és possible el progrés i el manteniment de la cohesió social".

En el mateix sentit, s'ofereixen als catalans "descontents, desconcertats i desil·lusionats amb els estèrils resultats del procés independentista" una "opció política catalanista sense complexos que faci del diàleg, el pactisme i el bon govern la seva raó de ser". Una força que parteix amb l'objectiu principal d'entrar al Parlament per trencar la majoria independentista.

Per aconseguir aquest objectiu, la Lliga Democràtica proposa una visió "àmplia i integradora del catalanisme" que inclogui "el respecte a les regles del joc". Així, planteja l'exercici d'un "catalanisme que, amb ple respecte a la Constitució, treballi pel desenvolupament de la singularitat de Catalunya" i es posicioni perquè aquesta arribi a la seva "màxima capacitat d'autogovern, amb un finançament just i equitatiu".

stats