Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Els problemes de liquiditat autonòmics centraran la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, espera oferir una imatge d'unitat com a mínim entre les 11 comunitats autònomes que controla

La reunió de dimarts a la tarda del Consell de Política Fiscal i Financera, un organisme que tracta les relacions entre el govern central i les autonomies, es preveu moguda. L'agenda de la trobada vol delimitar els nivells de dèficit per a cada comunitat autònoma per als propers anys, però a més, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha proposat donar un missatge d'unitat a Europa i als mercats, com a mínim entre les 11 comunitats que controla. Però ben segur que la reunió es veurà enterbolida pels problemes de liquiditat de moltes comunitats. 

Així s'explica la reunió prèvia que va mantenir aquest dilluns amb els representants d'aquestes comunitats. Durant 13 hores, Rajoy va intentar convèncer els seus presidents autonòmics que s'ha d'evitar la imatge de l'última reunió del Consell de Política Fiscal, en la qual dues comunitats del PP, Extremadura i Castella i Lleó, es van abstenir en la votació.

Per acabar-ho d'adobar, encara no queda clara la postura que tindrà el govern català en la reunió, fins al punt que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, podria fer una plantada. El consell de govern d'aquest matí debatrà si val la pena viatjar a Madrid, segons publica 'La Vanguardia'.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT