Política 14/06/2011

Els interrogants sobre un hipotètic avançament de les generals

No només el PP reclama a Zapatero que no esgoti el mandat, sinó també alguns barons del PSOE. L'ARA explica les claus per comprendre qui i per què vol un anticipament electoral

Redacció
1 min
Zapatero, durant l'entrevista a RNE

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El PSOE nega que tingui intenció d'avançar a la tardor les eleccions generals, però la pressió del PP i algunes veus socialistes que consideren que el temps els juga en contra no deixen de revifar el debat. Els grans empresaris volen fugir de la inestabilitat que suposaria no esgotar el mandat, mentre que José Luis Rodríguez Zapatero també aposta per seguir el calendari previst per culminar les seves reformes en matèria econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria de partits catalans també veuen amb temor aquest avançament. El PSC i ERC, pendents d'un congrés a la tardor, no podrien evitar un debat contaminat per la campanya, mentre que CiU hauria d'accelerar l'exigència del concert econòmic. L'ARA respon aquest dimarts qui vol que s'avancin els comicis, a qui beneficiaria i les claus per comprendre què significaria que Zapatero decidís no esgotar el mandat.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium.

stats