Política 18/11/2014

"Ha arribat l'hora que cadascú segueixi el seu camí": la carta d'una àvia catalana de 96 anys al fiscal general de l'Estat

Maria Parellada confessa en la missiva dirigida a Eduardo Torres-Dulce el seu vot per la independència el 9-N i li exposa la decepció dels catalans, que han "esperat 300 anys la comprensió i el respecte del poble espanyol"

M. Colomer
1 min

Barcelona"Excel·lentíssim senyor fiscal general de l'Estat. Em dirigeixo a vostè per testimoniar-li que en la votació del 9 de novembre vaig votar sí-sí com a part del poble català que ha esperat 300 anys la comprensió i el respecte del poble espanyol". Aquestes són les primeres línies de la carta que Maria Parellada, una àvia catalana de 96 anys, ha fet arribar al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce –immers en una polèmica pel xoc amb els fiscals catalans sobre la idoneïtat de querellar-se contra el president de la Generalitat–, per fer-li saber les seves raons per optar per la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta manuscrita, enviada aquest dimarts al matí, segons han confirmat a l'ARA fonts de l'entorn de Maria Parellada, explica que amb el seu gairebé segle de vida ha estat "testimoni de les injustícies que han produït en el meu país la intransigència militarista espanyola, la falta d'honor a la paraula i la nul·la atenció a la democràcia". I cita el seu avi, notari, que ja "va deixar escrit que no veia possible la comprensió dels nostres pobles".

Ara és l'hora

Als 96 anys, i havent estat testimoni de les convulsions del segle XX, Maria Parellada confessa que des de ben petita s'ha sentit només catalana, cosa que no li ha impedit haver "respectat i admirat les qualitats del poble espanyol", això sí, com a "veïns estimats". I conclou que "ha arribat l'hora que cadascú segueixi el seu camí, sense imposicions, democràticament".

stats