Política 02/11/2015

Aznar, convençut que "Espanya hi va sortir guanyant amb la guerra de l'Iraq"

Ara
1 min
L'ex president del govern espanyol José María Aznar

BarcelonaL'expresident espanyol José Maria Aznar encara justifica la guerra de l'Iraq. Així com els seus homòlegs del moment George Bush (EUA) i Tony Blair (Regne Unit) han admès "errors" i han entonat un cert 'mea culpa' per la invasió del 2003, Aznar no es mou ni un mil·límetre en les seves declaracions.

En una carta inclosa al llibre 'Todos los cielos conducen a España. Cartas desde un avión', del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallorecollida aquest dilluns al diari 'El País'–, l'expresident espanyol afirma: "En termes d'influència i de suport internacional als nostres objectius, Espanya hi va sortir guanyant amb la guerra de l'Iraq". Segons diu, Espanya "no va participar en cap guerra", i "cap soldat espanyol va estar a l'Iraq ni un sol dia sense la cobertura de les Nacions Unides".

Per a Aznar, el seu govern no va fer més que "la majoria dels països europeus", tot i que "la seva visibilitat era més gran" perquè ocupava un lloc no permanent al Consell de Seguretat de l'ONU.

stats