Política 02/11/2015

Aznar, convençut que "Espanya hi va sortir guanyant amb la guerra de l'Iraq"

Ara
1 min
L'ex president del govern espanyol José María Aznar

BarcelonaL'expresident espanyol José Maria Aznar encara justifica la guerra de l'Iraq. Així com els seus homòlegs del moment George Bush (EUA) i Tony Blair (Regne Unit) han admès "errors" i han entonat un cert 'mea culpa' per la invasió del 2003, Aznar no es mou ni un mil·límetre en les seves declaracions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta inclosa al llibre 'Todos los cielos conducen a España. Cartas desde un avión', del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallorecollida aquest dilluns al diari 'El País'–, l'expresident espanyol afirma: "En termes d'influència i de suport internacional als nostres objectius, Espanya hi va sortir guanyant amb la guerra de l'Iraq". Segons diu, Espanya "no va participar en cap guerra", i "cap soldat espanyol va estar a l'Iraq ni un sol dia sense la cobertura de les Nacions Unides".

Per a Aznar, el seu govern no va fer més que "la majoria dels països europeus", tot i que "la seva visibilitat era més gran" perquè ocupava un lloc no permanent al Consell de Seguretat de l'ONU.

stats