Política 12/10/2017

Badalona defensa que el 12 d'octubre hauria de ser "un dia normal"

L'alcaldessa lamenta les causes judicials pendents contra regidors per haver obert dependències municipals l'any passat

Elena Freixa
1 min
Roda de premsa a l'ajuntament de Badalona

BadalonaL’Ajuntament de Badalona sosté que el 12 d'octubre hauria de ser “un dia normal” i critica les dues causes judicials obertes -una de penal i una d'administrativa- que afecten 6 dels 10 regidors de la ciutat per haver obert els equipaments municipals al públic l'any passat en el Dia de la Hispanitat. L'alcaldessa, Dolors Sabater, ha insistit que l'acord sindical a què van arribar el 2016 per poder obrir dependències de l'Ajuntament és el mateix que avui estan utilitzant altres ciutats. Sense "menystenir" el fet simbòlic de la data del 12-O, ha dit, Sabater ha defensat l'autonomia local per triar quins festius celebren o no els municipis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer tinent d'alcalde, Oriol Lladó, ha explicat que aquest any s'ha optat per una jornada de portes obertes i d'altres activitats a l'espera que es resolguin els contenciosos que, confien, el consistori guanyarà. "Tenim diverses activitats programades i, igual que nosaltres som aquí treballant, també hi ha molts comerços del centre i d'equipaments comercials que estan oberts", ha insistit.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també ha defensat el 12 d'octubre no festiu al seu departament. Tant ell com els representants del govern municipal de Badalona s'han trobat aquest dijous en una roda de premsa per presentar el perllongament de la L1 del metro a la ciutat.

"No ens sentim políticament interpel·lats per fer festa i tenim molta feina", ha respost Rull sobre la tria de la data per fer l'anunci de les obres d'ampliació del metro. Ha subratllat que avui serà un dia normal per als responsables polítics del seu departament, que avui tenen una reunió de treball posterior a l'acte. Malgrat tot, però, no ha concretat què faran altres departaments del Govern.

stats