Política 07/03/2014

El cap dels experts de Montoro en balances fiscals critica les d'Extremadura

L'economista Ángel de la Fuente les qualifica d'"estranyes" i hi detecta errors de procediment

Joan Rusiñol
1 min
José Antonio Monago ha criticat el model de finançament proposat per Alberto Fabra. / RAFA ALCALDE / EFE

MadridL'economista Ángel de la Fuente, el cap de la comissió d'experts que prepara els "comptes públics territorialitzats" per encàrrec del ministre d'Hisenda, ha criticat aquest divendres les balances fiscals que ha presentat aquesta setmana Extremadura. En una conversa informal amb la premsa, les ha qualificat d'"estranyes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons De la Fuente, els càlculs del govern de José Antonio Monago no estan ben fets, sobretot per dues qüestions. La primera perquè, com va denunciar la Generalitat, suma com a ingressos a les transferències corrents altres conceptes, com crèdits a retornar (el fons de liquiditat autonòmic). El segon element és que Extremadura no pondera els seus resultats en funció de la variable de població.

L'economista també ha dit que li sorprèn la rapidesa amb què la Comunitat de Madrid ha fet els seus comptes. Ha afirmat que ell preferiria que els diferents governs autonòmics s'esperessin una mica més i els fessin "amb bases més sòlides".

L'economista també ha insistit en la necessitat que les balances fiscals no condicionin la reforma del sistema de finançament autonòmic que s'ha de posar en marxa. Aquest divendres conclou el termini perquè les autonomies facin arribar a la Moncloa les consideracions de com ha funcionat el model vigent.

stats