Política 01/09/2015

Alberto Fabra i Rita Barberá debuten al Senat negant que sigui una "cambra d'elefants"

En el seu debut en la cambra alta, l'expresident i l'exalcaldessa diuen que són senadors perquè els avala l'"experiència"

Agències
1 min
Primer dia dels nous senadors: els valencians Fabra i Barberá, i el balear Bauzá / EFE

MadridVan tenir rellevants càrrecs institucionals però, des d'aquest dimarts, continuen cobrant un salari públic, en aquest cas com a senadors. L'expresident valencià Alberto Fabra i l'exalcaldessa de València Rita Barberá s'han estrenat com a senadors aquest dimarts i ho han fet negant que la cambra alta sigui "una cambra d'elefants". Segons ells, no han estat escollits senadors com una forma de continuar cobrant de l'Estat després d'haver perdut els càrrecs, sinó perquè els avala l'experiència que han acumulat durant anys de gestió a la Generalitat Valenciana i a l'Ajuntament de València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fabra, apartat del govern valencià després de les eleccions del maig, ha apuntat que el Senat ha de ser "cada vegada més" una cambra de representació territorial. Amb aquest argument com a bandera, ha assegurat que la presència de presidents i expresidents autonòmics "és fonamental perquè s'han dedicat a defensar els seus territoris i poden traslladar el sentiment de les diferents regions d'Espanya a la cambra per poder entendre millor el país". Fabra se suma a un nodrit grup d'expresidents autonòmics que avui són senadors, com ara el català José Montilla o el balear José Ramón Bauzá.

Fabra i Barberá són 2 dels 23 nous senadors, tots ells designats pels Parlaments autonòmics després de les eleccions del 24 de maig, que han debutat aquest dimarts a la cambra alta.

stats