Política 06/05/2015

Barcelona en Comú recapta 80.000 euros en petites aportacions per finançar la campanya

L'alcaldable Ada Colau creu que s'està demostrant que és possible "fer política d'una manera diferent" i que el millor mecanisme democràtic "és dependre de la ciutadania"

Ara
1 min
Ada Colau en una imatge d'arxiu /ARA

BarcelonaLa candidatura de Barcelona en Comú ha aconseguit superar l'objectiu de recaptar 80.000 euros mitjançant una acció de micromecenatge, amb el lema #FemPotComú, per finançar la campanya de la coalició sense dependre dels bancs. En menys d'un mes hi han participat més de 1.700 persones a través de la web de la formació, i les donacions continuen arribant malgrat haver-se assolit l'objectiu fixat. La campanya estarà oberta fins aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha manifestat que des de la formació que lidera es vol "fer política d'una manera diferent" i que "s'està demostrant que és possible". Colau ha dit que el codi ètic de Barcelona en Comú "estipula clarament que renunciem a recórrer a crèdits bancaris que puguin coartar la independència política de la candidatura, perquè volem que la nostra lleialtat estigui amb la gent i no amb les entitats financeres o amb poders econòmics que busquin establir relacions clientelars”. “No hi ha millor mecanisme de control democràtic que dependre de la ciutadania”, ha afegit.

La campanya de micromecenatge estarà oberta fins aquest divendres, i permet aportacions d’entre 10 i 5.000 euros restringides només a persones físiques, sense que hi puguin participar empreses ni associacions. A la web s’hi desgrana el conjunt de despeses a cobrir amb les aportacions recollides i es podrà consultar pròximament la gestió posterior dels fons obtinguts.

stats