Política 28/10/2016

El Bigotes es nega a respondre a la Fiscalia pel cas Gürtel

Álvaro Pérez Alonso assegura a preguntes del seu advocat que mai va tractar amb ningú del PP ni va participar en la trama corrupta

Ara
2 min
Álvaro Pérez, El Bigotes, declarant en el judici dels vestits / ACN

BarcelonaÁlvaro Pérez Alonso, 'el Bigotes', ha defensat aquest matí davant del tribunal que investiga el judici del cas Gürtel que ell mai no va tractar amb ningú del Partit Popular ni va exercir cap tasca de gestió ni contractació per a les empreses de la trama de Francisco Correa, ja que és "un desastre en això".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pérez ha explicat, a preguntes del seu lletrat, que "mai" va fer aquest tipus de gestió en les empreses del seu cap. "Ja s'ha dit aquí, puc dir-ho si vol per ajudar els rius de tinta, però sóc un desastre en això", ha admès.

En un moment de l'interrogatori, el Bigotes s'ha dirigit al president del tribunal, Ángel Hurtado, i li ha dit: "Si veu que la meva vehemència em porta cap al desastre, m'avisa, si us plau (...). Sóc defensor de la paraulota, com Camilo José Cela", ha afirmat.

Al principi de l'interrogatori, el Bigotes, que ara porta barba, va anunciar que només respondria a les preguntes del seu advocat, Javier Vasallo, i es converteix, així, en el primer acusat que no respon a les preguntes de la Fiscalia, a diferència del cap de la trama, Francisco Correa, i del número dos, Pablo Crespo.

La fiscal Concepción Sabadell ha fet constar les preguntes que volia fer-li i ha demanat que es reproduïssin algunes converses intervingudes.

Pérez Alonso està considerat l''home de València' del cap de Gürtel, Francisco Correa, i és conegut per una conversa telefònica amb l'expresident Francisco Camps en la qual l'anomenava "amiguet de l'ànima".

En aquesta peça de Gürtel Pérez s'enfronta a 5 anys i 2 mesos de presó per haver participat en les entregues de diners de la caixa B de Gürtel que la trama va fer a l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda -exmarit d'Ana Mato-, a canvi d'adjudicacions públiques.

Segons la Fiscalia, el Bigotes va fer bona part de les entregues, incloses unes de mensuals d'entre 3.000 i 6.000 euros, entre 2002 i 2005.

També va intervenir en el pagament, per part de l'empresa de Gürtel Special Events, de dues festes d'aniversari dels fills de Sepúlveda i Mato el 2001 i 2002 per valor de 2.600 euros.

stats