ELECCIONS EUROPEES
Política 08/02/2014

El BNG prioritza coaligar-se amb Bildu i la CUP a les europees enlloc d'anar-hi amb ERC

El consell nacional dels gallecs aprova la proposta, ja que permet tancar una candidatura amb "forces polítiques nacionalistes d'esquerra de les tres nacions"

Efe
2 min

Santiago de Compostel·laEl consello nacional del BNG, màxim òrgan entre assemblees, ha aprovat aquest dissabte proposar als seus militants concórrer als pròxims comicis europeus del maig integrats en una coalició amb EH Bildu i la CUP –partit que encara ha de decidir si s'hi presenta–. Aquesta proposta ha de ser ara debatuda i votada en les assemblees comarcals perquè, segons ha recalcat el portaveu nacional, Xavier Vence, "el procés comença en les bases i acaba en les bases".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El BNG ha ratificat, a més, la candidatura per a aquests comicis que estarà encapçalada per Ana Miranda, de la qual Vence ha destacat la seva feina "brillant i sense descans" en defensa dels sectors productius i dels col·lectius socials agredits per la crisi.

Segons apunta en un comunicat el BNG, el consello nacional ha valorat l'alternativa d'anar en coalició amb EH Bildu i la CUP perquè "manté l'opció d'una candidatura conformada amb forces polítiques nacionalistes d'esquerra de les tres nacions". "I, sobretot, considera que és la coalició que millor garanteix que Galícia tingui una veu forta a Europa per a la defensa dels seus interessos de país i per a la construcció d'un altre model d'Europa, social i dels pobles", indica el BNG. L'alternativa era concórrer-hi amb ERC, que va decidir no coaligar-se amb l'esquerra abertzale però mantenir la porta oberta de la llista als nacionalistes gallecs.

Quant a les línies bàsiques del programa electoral, el "missatge central" del qual serà "dotar de veu directa a Galícia a Europa", Vence ha assenyalat que el BNG defensarà el gallec com a llengua oficial a Europa i proposarà la gestió directa per a Galícia de tots els fons que li corresponguin, així com la seva participació directa en l'elaboració de polítiques vinculants.

stats