Política 13/11/2020

Borràs i Calvet anuncien que tenen els avals necessaris per participar en les primàries de JxCat

La portaveu al Congrés i el conseller agraeixen el suport i es preparen per a la votació interna

Ara
1 min
Quim Torra amb Laura Borràs, Damià Calvet i Jordi Puigneró en un acte recent.

BarcelonaDesprés que l'expresident Carles Puigdemont anunciés que no serà el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat –encara que formarà part de la llista simbòlicament–, el cap de llista efectiu es dirimirà entre dos principals aspirants: Laura Borràs i Damià Calvet. Tant la portaveu al Congrés com el conseller de Territori han publicat aquest divendres a Twitter que ja han aconseguit el centenar d'avals de militants i simpatitzants necessaris per mantenir la candidatura a les primàries.

"Moltes gràcies a tots els afiliats i simpatitzants de JxCat que m'heu avalat. Continuem fent feina, la farem junts!", ha piulat Borràs. Calvet ha agraït "la confiança" als que li donen suport. "Ens preparem per a la campanya, seguir el camí de l'1 d'octubre i enfortir JxCat", ha sentenciat.

Amb els avals a la mà, els dos candidats es preparen ara per a la campanya. Cadascun ha hagut d'omplir un perfil per concórrer a les primàries, al qual ha tingut accés Europa Press. Borràs ha defensat la importància de tancar files a l'independentisme, al considerar que la "unitat és necessària, i qui no vol la unitat no prioritza la independència". La diputada també ha defensat entre les seves prioritats la materialització del mandat de l'1-O i l'eficàcia en la gestió.

Al seu torn, Calvet ha situat com a prioritats la independència, la sostenibilitat, l'equitat, i ha cridat a "refermar la via de l'1-O" i a treballar "per l'amnistia, per acabar amb la repressió i per un país millor, amb oportunitats per a tothom".

stats