Política 17/06/2019

Bosch, sobre els vetos a recollir l'acta d'eurodiputat: "Ja n'hi ha prou d'esclafar la democràcia amb la burocràcia"

El conseller d'Exteriors reclama des de Mèxic que "s'arregli" una situació que és "inacceptable"

Acn
2 min
Bosch, sobre els vetos a recollir l'acta d'eurodiputat: "Ja n'hi ha prou d'esclafar la democràcia amb la burocràcia"

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha reclamat des de Mèxic, on és de viatge oficial, que s'arregli la situació "inacceptable" d'Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín amb els vetos per recollir les actes d'eurodiputats: "Ja n'hi ha prou d'esclafar la democràcia amb burocràcia", ha lamentat en declaracions a l'ACN, el dia en què els futurs membres espanyols de l'Eurocambra han d'anar al Congrés de Diputats per acatar la Constitució com a pas previ per prendre possessió de l'escó.

El titular d'Exteriors ha recordat que els polítics catalans van rebre els vots d'1,7 milions de persones i ha considerat una arbitrarietat que el diferent tracte que el Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central han donat a Junqueras, empresonat a Soto del Real, i a Comín i Puigdemont, a Brussel·les. "Ara resulta que els que són fora han d'anar a Madrid i el que ja hi és no el deixen sortir: en què quedem? Sempre hi ha alguna excusa perquè aquells que han sigut elegits no puguin representar la gent", ha etzibat.

A més, Bosch ha puntualitzat que aquesta no és la primera vegada que l'estament judicial intenta "tergiversar" el resultat de les urnes i ha recordat que la Unió Europea es basa en principis democràtics de respecte pels drets humans i civils. "Aquesta Europa ha d'acollir les persones que han sigut votades i, si no és així, que l'Estat espanyol ho arregli. Prou de traves i excuses burocràtiques", ha insistit.

Amb tot, el conseller d'Acció Exterior ha reiterat el compromís europeista del Govern. "Creiem en les institucions europees i per això pensem que és tan important defensar les nostres conviccions al Parlament Europeu", ha dit. Per a Bosch, l'Eurocambra ha de ser un ens que faciliti que els representants elegits tinguin la possibilitat de convertir-se en parlamentaris europeus.

Nova delegació a Mèxic

Bosch també ha anunciat que el Govern obrirà pròximament una nova delegació a Mèxic, la primera que tindrà Catalunya a Llatinoamèrica. El conseller ho ha explicat durant una trobada amb la comunitat catalana del país, l'Orfeó Català de Mèxic, i ha assegurat que posaran l'èmfasi en el vot exterior, ja que en les darreres eleccions tan sols van poder votar 250 dels 15.000 censats al país.

El conseller d'Acció Exterior també ha anunciat que el Govern està treballant per obrir altres delegacions fora d'Europa. "És una obligació del Govern estar present als cinc continents", ha apuntat.

stats