PRIMÀRIES REPUBLICANES
Política 17/09/2011

Bosch s'imposa a Ridao i reforça el lideratge de Junqueras

El 65,81% dels militants trien l'historiador independent Alfred Bosch per encapçalar la llista el 20-N. Oriol Junqueras i Marta Rovira superen la primera prova amb el 92% i el 90% respectivament de suport de la militància que ha votat

M.colomer / S.sabaté
1 min
Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch celebren els resultats de les primàries d'ERC / ACN

BarcelonaOriol Junqueras i Marta Rovira han superat la primera prova per partida doble. El 91% de la militància que aquest dissabte ha participat del superdissabte de primàries a ERC han avalat l'aposta per la renovació dels nous líders i han donat un vot majoritari per a l'historiador independent Alfred Bosch com a candidat a Madrid pel 20-N. Bosch ha rebut el suport del 65,81% de la militància, davant el 30,66% que ha optat per l'ara ja secretari general en funcions i encara portaveu a Madrid, Joan Ridao. En la votació s'han registrat 114 vots blancs, el 3,52%. La participació ha estat del 44,78%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La victòria clara de Bosch reforça la nova direcció i legitima l'aposta per la renovació dels nous líders republicans. Amb les primàries d'avui, la nova direcció tanca el primer capítol de la nova etapa, que culminarà amb el congrés de l'1 d'octubre. ERC comença a escriure avui un nou capítol de la seva història, l'any en què celebra els seus 80 anys.

stats