Política 27/01/2015

C’s assegura que el fons social extra pel 2015 és un "engany" perquè "no s'executarà"

La portaveu parlamentària Carina Mejías també afirma que l'acord entre CiU i ERC "penja d'un fil" i que hi ha una "estratègia" per "desgastar el contrari"

L. Vicens / N. Orriols
1 min
La portaveu del grup parlamentari C's, Carina Mejías. ACN

BarcelonaLa portaveu de C’s al Parlament, Carina Mejías, ha assegurat aquest dimarts al Parlament que l’acord entre CiU i ERC per tirar endavant els pressupostos del 2015, en concret el fons social extra de 100 milions, és un “engany” i una “trampa” perquè “no es podrà executar”. “D’on s’obtindran els ingressos?”, s’ha preguntat retòricament Mejías. “Són uns comptes provisionals que només escenifiquen un acord de cara a les properes eleccions”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mejías ha afirmat que són mesures “sobre paper” que “no se sap com es concretaran”. A més, ha criticat que aquestes mesures extres “desperten expectatives” entre els sectors socials pendents d’ajuts socials o de pagament de l’administració com és el cas de les farmàcies o escoles bressol.

Compareixença de Mas “al més aviat millor”

Pel que fa a la relació entre republicans i convergents, la portaveu de C's ha assegurat que cada dia és “més feble” i “penja d’un fil”. "Hi ha una estratègia per desgastar el contrari", ha dit. Així, Mejías ha fet referència a les paraules del portaveu de Govern, Francesc Homs, que en la roda de premsa posterior a la reunió de Govern ha acusat ERC de distorsionar el 27-S fent comparèixer a la ‘comissió Pujol’ al president de la Generalitat, Artur Mas.

En aquesta qüestió, Mejías ha reclamat que Mas compareixi "al més aviat millor". “Volem saber fins a quin punt Mas era sabedor de les pràctiques d’Oriol Pujol”, ha dit Mejías, en relació al cas ITV. I alhora “saber fins a quin punt Mas sabia quines eren les pràctiques dels governs de Jordi Pujol”.

stats