Política 19/12/2013

Camacho: "A l'Ulster es va suspendre l'autonomia i no va passar res"

La líder popular adverteix a Mas que si vulnera la Constitució l'Estat el pot inhabilitar, suspendre l'autonomia o canviar el Govern

Ara
1 min
Alícia Sánchez-Camacho / ACN

BarcelonaAdvertència de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a Artur Mas. La suspensió de l'autonomia, la inhabilitació del president de la Generalitat o "un canvi de Govern" són mesures "contemplades a la Constitució espanyola", i "si Espanya intervé Catalunya", Mas en serà "el màxim responsable" per haver-se saltat la llei. Camacho no descarta, per tant, que l'Estat pugui prendre mesures dràstiques per impedir la consulta pactada pel Govern i la majoria de les forces parlamentàries perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho ha arribat a dir que "aquí s'esquincen les vestidures per la suspensió de l'autonomia, però a l'Ulster es va suspendre l'autonomia, de manera pacífica, i no va passar res...".

La líder del PP de Catalunya també ha insistit que Mas cometrà un delicte de malversació si destina recursos a fer una consulta fora de la Constitució. Els populars han impugnat els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries perquè veuen il·legal que el Govern dediqui 5 milions d'euros a la consulta.

stats